Riba, izuzev ako nije upecana tog dana kada je kupujete, često ima neprijatan miris. To ne znači da je pokvarena, već samo da nije baš preterano sveža. Ako je meso…
4347
Neretko se dešava da recept nalaže upotrebu vina u kuhinji, ali šta uraditi kada vam ono nije pri ruci?Prvo, treba razmisliti kakvu funkciju to vino ima u jelu. Vino se…
13135
Postoje tri osnovna pravila u vezi sa upotrebom noževa u kuhinji: Koristite samo oštre noževe, jer tupi mogu da skliznu sa onoga što sečete, što će skoro obavezno dovesti do…
2981
Svaki kuvar ima svoju omiljenu tehniku, ali ove koje slede su azbuka seckanja. Klasično sečenje (chop) – koristi se uglavnom za meso i povrće koje ne mora biti isečeno na…
9099
Izraz koji definiše čaroliju koja se dešava iza kulisa u kuhinji najlakše se može opisati kao „organizovani haos". Da biste neometano funkcionisali u svojoj kuhinji, taj haos treba da organizujete…
4052
Najbezbedniji, najprecizniji način da znate kada je meso spremno je da koristite kuhinjski termometar koji ćete ubosti u najdeblji deo mesa. Temerature koje ćemo vam predložiti su temperature koje uglavnom…
6488
Strana 81 od 88