Presolili ste obrok, a ne znate kako da popravite to što se desilo? Nikakav problem, uz ove male trikove vaše jelo će ponovo zablistati punim sjajem. Ukoliko ste presolili čorbu…
Riba, izuzev ako nije upecana tog dana kada je kupujete, često ima neprijatan miris. To ne znači da je pokvarena, već samo da nije baš preterano sveža. Ako je meso…
Neretko se dešava da recept nalaže upotrebu vina u kuhinji, ali šta uraditi kada vam ono nije pri ruci?Prvo, treba razmisliti kakvu funkciju to vino ima u jelu. Vino se…
Postoje tri osnovna pravila u vezi sa upotrebom noževa u kuhinji: Koristite samo oštre noževe, jer tupi mogu da skliznu sa onoga što sečete, što će skoro obavezno dovesti do…
Svaki kuvar ima svoju omiljenu tehniku, ali ove koje slede su azbuka seckanja. Klasično sečenje (chop) – koristi se uglavnom za meso i povrće koje ne mora biti isečeno na…
Izraz koji definiše čaroliju koja se dešava iza kulisa u kuhinji najlakše se može opisati kao „organizovani haos". Da biste neometano funkcionisali u svojoj kuhinji, taj haos treba da organizujete…