Izraz koji definiše čaroliju koja se dešava iza kulisa u kuhinji najlakše se može opisati kao „organizovani haos". Da biste neometano funkcionisali u svojoj kuhinji, taj haos treba da organizujete…
3846
Najbezbedniji, najprecizniji način da znate kada je meso spremno je da koristite kuhinjski termometar koji ćete ubosti u najdeblji deo mesa. Temerature koje ćemo vam predložiti su temperature koje uglavnom…
4738
Možda mislite da dobro kuvate jer znate kako da koristite biljke i začine. Ipak, veća je verovatnost da ste napravili jednu od ovih uobičajenih grešaka kuvara amatera. Vlasnik restorana u…
10072
Kada bi zakoračile u svet kulinarstva, pedesetih godina prošlog veka mlade kuvarice bi specijalitete pripremale prema savetima svojih majki, ali i obimnih kuvara. Naime, kuvari su u to vreme, pored…
10490
Promene godišnjih doba, prehlade i alergije često doprinose nezgodnim siptomima poput začepljenog nosa i otežanog disanja. Sledi nekoliko saveta kako si možete pomoći bez potrebe za medikamentima. -Koristite fiziološki rastvor…
6925
Kašalj predstavlja snažno i glasno izbacivanje vazduha i sluzi iz disajnih puteva, brzinom čak 120–160 km na sat. Vazduh pri tome prolazi kroz bronhije i dušnik kao krozusku pukotinu i…
15257
Strana 80 od 86