Kako što bolje iskoristiti radnu površinu u kuhinji?

copyright
Copyright: sharecord.net
Pročitano: 1356 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Ukoliko su vaše mogućnosti unutar radnog prostora u kuhinji ograničene – evo nekoliko saveta kako da što ekonomičnije i praktičnije iskoristite isti. Ukoliko je vaša radna ploča malih dimenzija, neka prostor ispod nje bude ispunjen pregradama i fiokama u kojima ćete čuvati začine, ulja, glomazno posuđe i alate koji vam uvek moraju biti pri ruci. Na samoj radnoj ploči odlažite držač sa noževima kao i daske za sečenje.

Čuvanje aparata koje koristite svakodnevno može biti jedan od većih problema. Zato savetujemo otvorene police iznad same radne površine na kojima ćete odlagati toster, blender i slično. Biće vam nadohvat ruke, a neće oduzimati i ono malo mesta na vašoj radnoj ploči.

Pribor koji svakodnevno koristite možete čuvati na zidu. Razmislite o metalnim konstrukcijama sa nizom drški na koje ćete okačiti varjače, kutlače, spatule...

Ukoliko imate neiskorišćenog prostora između frižidera i radnih elemenata, pretvorite ga u skladište na točkovima. Razmislite o uzanom ali visokom setu polica na točkovima na kojima možete čuvati podmetače za posuđe, krpe, sunđere...

Viseće košare mogu biti idealne za skladištenje voća i povrća koje ne bi trebalo odlagati u frižider.

Ploče ispod kuhinjskih prozora mogu biti idealne za gajenje začinskog bilja koje vam je samim tim nadohvat ruke tokom kuvanja.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava