4 razloga zbog kojih bi trebalo da pijete mleko i med

copyright
Copyright: prityskincare.com
Pročitano: 4622 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(1 Glas)

Med se koristi kao prirodan lek u borbi protiv brojnih bolesti isključivo zbog svojih antibakterijskih, antioksidantnih i antifungalnih svojstava. Ima umirujuće i anti-inflamatorno dejstvo zbog čega je odličan lek za respiratorne probleme. Mleko, u odnosu na sve druge napitke, ima prednost zbog vitamina A, B - kompleksa, D i minerala poput kalcijuma. Bogato je proteinima i mlečnim kiselinama. Mnogi kozmetički proizvodi pravljeni su na bazi meda i mleka kao glavnih sastojaka za negu kože. Navešćemo samo nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo redovnije da konzumirate mleko i med.

1. Pomažu varenju

Med ima probiotska svojstva. Stimuliše rast i razvoj "dobrih" bakterija u digestivnom traktu. S druge strane, ugljeni hidrati i oligosaharidi u medu takođe utiču na umnožavanje "dobrih" bakterija. Sve to utiče na probleme sa zatvorom, grčeve u stomaku, nadimanje i druge "štetne" bakterije. Ukoliko pijete mleko sa medom svakog jutra povećaćete otpornost svog tela, posebno zbog ugljenih hidrata koji stimulišu i jačaju metabolizam.

2. Med ima sposobnost da deluje kao transporter hranljivih sastojaka u svaki deo vašeg tela. Pomaže i apsorpciju kalcijuma šti efikasno sprečava bolesti poput osteoporoze i artritisa.

3. Ukoliko imate problema sa nesanicom, čaša toplog mleka i meda je idealan izbor. Med pomaže u kontroli nad insulinom, a mozak oslobađa više triptofana koji se zatim pretvara u serotonin - hormon koji vam, između ostalog, pomaže da zaspite.

4. Ukoliko imate problema sa suvim kašljem ili osećate simptome prehlade, pružite svom organizmu potporu uz pomoć ovog napitka.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava