Namirnice za sprečavanje dijareje

copyright
Copyright: usnews.com
Pročitano: 2405 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Jogurt sadrži bakterije koje utiču na zdravo funkcionisanje creva i održava ravnotežu između "dobrih" i "loših" bakterija. Pomešajte jogurt sa nekoliko kriški banana i konzumirajte dva puta dnevno.

Čaj od Nane smanjuje nadimanje i utiče na učestale gasove.

Osim što pomaže varenju, đumbir smanjuje grčeve i utiče na želudačne sokove koji pomažu boljem varenju.

Med je prirodni lek sa brojnim lekovitim svojstvima. Smanjuje bolove, reguliše upale, leči čireve i utiče na probleme sa varenjem, pa i dijareju.

Aktivni ugalj je jedan od najboljih prirodnih lekova za sve vrste probavnih problema, apsorbuje sve loše bakterije i mikrobe koji izazivaju dijareju. Konzumirajte ga tri dana uzastopno, nakon svakog obroka.

Jabukovo sirće sadrži brojna bakterijska svojstva, otklanja grčeve i dijareju. Jedna do dve kašičice u mlakoj vodi na prazan stomak i odmah ćete osetiti poboljšanje u varenju, a grčevi će nestati.

Beli pirinač je preporučen od strane brojnih medicinskih instituta jer ne izaziva iritaciju creva. Ukoliko pored dijareje patite od jakih grčeva, pirinač konzumirajte bez soseva, začina i aditiva.

Šargarepa - sadrži pektin koji upija tečnost u vašim crevima i pomaže varenju. Najbolje je jesti barenu šargarepu, četvrt šolje na svakih pola sata.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava