Neuropatija i tretmani biljem

copyright
Copyright: midwestcompassion.org
Pročitano: 19348 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(1 Glas)

Neuropatija predstavlja oštećenje nerava koji su zaslužni za prenošenje „poruka“ iz kičmene moždine do mozga. Često izaziva ukočenost i peckanje u rukama i nogama. Fizička povreda najčešće izaziva neuropatiju. U 60 odsto slučajeva, dijabetičari pate od neuropatije. Brojne bolesti, akutne infekcije i toksini mogu je prouzrokovati. Nekoliko bilja vam može ublažiti simptome.

Aleva paprika

Sadrži kapsaicin i prilikom oslobađanja može smanjiti bol. Terapija otpočinje upotrebom minimalne doze koja se vremenom povećava, da ne bi izazvala pojedine nuspojave poput povećanja bola. Terapija može trajati i do dva meseca kada otpočinje upotreba najjače doze. Aleva paprika je posebno dragocena ako imate izražen bol u stopalima.

Ulje jagorčevine

Sadrži omega 6 esencijalne masne kiseline i u brojnim studijama se pokazalo kao efikasno u borbi protiv neuropatije kod dijabetičara jer ne izaziva negativne efekte kada je reč o nivou glukoze u krvi.

Kantarion

Biljka koja ima antidepresivna svojstva koristi se i za lečenje neuropatije. U studiji univerziteta Južne Danske korišćen je umesto brojnih lekova i pokazao se kao efektivniji lek.

Priredio: 
  • 1 Nebojš 24. jul, 2016. 9:46:23
    Posle dve operacije kičme ostale su posledice, doktori każu lokalna neuropatija, bolvi u nogama trnci ukočenost leve noge. Molim ako ko ima slične probleme kakose nositi s njima, pročitao sam ljuta paprika ulje od jagorčevine i kantarion jel je to za oralnu primenu ili samo masaże Hvala

    Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava