Kako napraviti zdraviji sendvič

Copyright
Copyright: foodurecognize.wordpress.com
Pročitano: 2940 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(2 glasova)

Bilo da ste sendvič napravili sami, ili nameravate da ga kupite u prodavnici, on treba da sadrži od 400 do 500 kalorija, dosta vlakana i da vas održi sitim nekoliko sati. U narednih nekoliko redova saznaćete kako da napravite baš takav sendvič.

Kada birate hleb, uzmite onaj koji je napravljen od celih zrna žitarica, jer je on pun vlakana koja su izuzetno važna za zdravu probavu, a i pomažu u osećaju sitosti.

Izaberite kvalitetan, ali ne visokokaloričan protein, poput ćuretine, piletine, tune ili lososa. Ukoliko se odlučite za razne salame, unećete mnogo više zasićenih masti i soli, koji su štetni, umesto proteina, što je bio cilj.

U svoj sendvič ubacite što više povrća – salate, paradajza, krastavca, luka... Ne postoji loše povrće, ono je jedno od najzdravijih vrsta namirnica kojima možete usrećiti svoje telo. Ako ste raspoloženi da eksperimentišete, možete u svoj sendvič ubaciti i pola šolje seckane jabuke – sendvič će biti hrskav, a unećete manje od 50 dodatnih kalorija.

Maksimalno ograničite priloge – čak i mala količina priloga dodaće mnogo ukusa, ne morate udaviti sendvič u majonezu, kečapu ili punomasnom siru.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava