Energetski efikasna zimnica - Paradajz sos bez kuvanja

Kako da spremite energetski efikasnu zimnicu, tačnije sos od paradajza i to bez kuvanja. Daleko je zdraviji i prilikom spremanja zadržava se mnogo više hranjljivih sastojaka nego prilikom spremanja sosa od paradajza kuvanjem.

Pročitano: 35771 puta
Kategorija: Zimnica
Ocenite ovaj članak:
(9 glasova)

Sastojci

10 kg paradajza

200 g soli

4 kasike sećera

2 kesice konzervansa

1 kesica vinobrana

5 tableta acetisala

Priprema

Nabavite lep i sočan paradajz (ne prskan). Dobro ga operite i osušite. Sameljite ga na vodenici (ne budite lenji i ne koristite blender ili super secko). Dodajte so, sećer, konzervans i vinobran. Dobro promešajte i ostavite u frižideru najmanje 24h. Povremeno promešajte da se sastojci lepo rastope. Sutradan pripremite čiste flaše, sipajte paradajz. Na vrh svake flaše stavite po pola tablete acetisala. Dobro zatvorite i ostavite na hladnom mestu. I dok konzumirate SOS od paradajza pogledajte vesti na www.cefix.rs. Prijatno!

Napomena: Pripremajući ovu zimnicu niste koristili ni jedan kuhinjski električni aparat (ukoliko ne računamo frižider) hvala Vam na tome - Vaš Centar za energetsku efikasnost "Cefix".

Centar za energetsku efikasnost - CEFIX

Napisano: 
Prethodni recept
Sirup od višanja
Sledeći recept
Slatko od smokava
 • 1 frane 12. avgust, 2014. 12:51:21
  Da, niste koristili električni aparat, ali ste koristili konzervanse, vinobrane i acetisale(aspir ine). Dakle, sačuvali ste energiju nauštrb zdravlja, da ne spominjem da ovaj sos ne mogu konzumirati djeca mlađa od 12 godina zbog acetisala.
  Pametnom dosta.
  2 nele 23. avgust, 2014. 5:56:33
  Mozdani udar

  Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
  Prijava