Kroasani sa pečurkama

Uf... ovi su kroasani zaista sjajni. Pečurke obožavam i koristim ih što češće mogu. Probajte, malo truda, i na stolu ćete imate predivne kroasane.

Pročitano: 2685 puta
Kategorija: Hleb, Peciva, Pite...
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Sastojci

1/2 litre mleka

jedna kockica kvasca

jedna kašičica šećera

jedna kašičica soli

2 jaja

čaša jogurta

jedno žumance

jedna čaša ulja

brašna po potrebi, sa jednim praškom za pecivo

Za premazivanje:

250 grama margarina

Priprema

Ugrejati mleko i u njemu rastopiti kvasac sa kašičicom šećera i kašičicom soli. Dodati malo brašna i ostaviti da odstoji dok kvasac ne počne da deluje. Posebno umutiti 2 jaja, žumance, sa jednom čašom ulja, jednom čašom jogurta. Pomešati sa podignutim kvascem i umesiti testo tek da se ne lepi za ruke. Ostaviti na toplom da nadođe oko pola sata.

Razmesiti testo na pobrašnjenoj površini i podeliti testo na 16 jufkica. Osam rastanjiti i premazivati omekšalim margarinom, osim poslednje, i slagati jednu na drugu. Poslednju podvući ispod ostalih da margarin ne bi iscureo prilikom oklagijanja. Napraviti dve obge. Svaku razvući rukama, malo oklagijom ali pažljivo. Seći na cetvrtine i svaku na još 5 delova. Puniti iseckanim mariniranim pečurkama. Izađe oko 40 kroasana. Ostaviti da odstoje još pola sata da nadođu. Svaki premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći na 200 stepeni do fine zlatno-braon boje.

Napisao: 
Prethodni recept
Mamina pita sa sirom
Sledeći recept
Domaće lisnato testo
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava