Juneći ribić u sosu

Mekan i ukusan ribić.

copyright
Copyright: COLJA
Pročitano: 8004 puta
Kategorija: Glavna jela
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

550 g junećeg ribića

400 g šampinjona

250 g špageta ili taljatela

600 ml junećeg bujona

2 veće šargarepe

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašičica senfa

1 kašičica sveže mirođije

1 kašičica svežeg peršunovog lišća

1 kašičica mlevenog bibera

3 sveža paradajza

po ukusu soli

po potrebi ulja

po potrebi brašna

Priprema

Juneći ribić oprati i staviti u 2 l hladne, posoljene vode da se kuva. Kada provri, skinuti penu i dodati oprano i očišćeno povrće koje uobičajeno koristite za kuvanje supe.

Ribić kuvati na srednjoj temperaturi, u polupoklopljenoj šerpi 1 sat i 30 minuta, nakon čega ga izvaditi. Prohlađen ribić uvaljati u brašno i propržiti na srednjoj temperaturi sa svih strana.

Šargarepu i luk očistiti, pa luk iseći na kockice, a šargarepu na kolutove. Na zagrejanom ulju propržiti crni luk, dodati šargarepu, pa i nju propržiti. Zatim povrće naliti sa 300 ml junećeg bujona i dodati ribić. Posoliti, pobiberiti, dodati senf, isečen čen belog luka, promešati i ostaviti da se kuva uz povremeno dolivanje ostatka bujona, sve dok ribić ne bude potpuno mekan. Mirođiju i peršunovo lišće oprati, iseckati, dodati u sos sa ribićem i promešati.

Špagete skuvati po uputstvu proizvođača, a šampinjone oprati, očistiti, iseći na listiće, posoliti i propržiti na malo ulja. Kada su šampinjoni skoro prženi, dodati preostali češanj isečenog belog luka, promešati i pržiti minut, dva, samo da beli luk zamiriše.

Napisao: 
Prethodni recept
Krompir paprikaš
Sledeći recept
Pohovane tikvice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava