Torta sa malinama i neskvik čokoladom

Savršena kombinacija ukusa.

copyright
Copyright: jelena nikolic
Pročitano: 2765 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(9 glasova)

Sastojci

Za kore:

12 belanaca

3 žumanceta

12 kašika šećera

150 g čokolade za kuvanje

6 kašika brašna

Za vanil fil:

9 žumanaca

9 kašika šećera

1 kesica vanilin šećera

5 kašika brašna

400 ml mleka

250 g margarina

100 g mlevenog keksa

150 g neskvik čokolade

Za fil sa malinama:

200 g šlaga

270 ml mleka

300 g malina (zamrznutih)

I još:

150 g šlaga

300 ml mleka

Priprema

4 belanceta mutiti uz postepeno dodavanje 4 kašike šećera dok se ne dobije čvrst šam. Zatim dodati jedno žumance i izmiksati. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade. Smesu sipati u pleh (30 x 25 cm), obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C oko 10-15 minuta. Na isti način pripremiti jos dve kore.

Umutiti žumanca, dodati brašno i 100 ml mleka. Izmiksati dobro da ne ostanu grudvice. U 300 ml mleka usuti šećer i vanilin šećer i zagrevati (ali da ne provri) i zakuvati kašicu, mešati da se zgusne (može se i izmiksati kad je skuvana).

Ohladiti i sjediniti sa umućenim margarinom. Zatim umešati i mlevenu plazmu i sitno seckanu čokoladu. Šlag umutiti sa mlekom i lagano umešati zamrznute maline. Na tacnu staviti koru i filovati. Prvo staviti vanil fil (polovinuukupne količine) zatim fil sa malinama (polovinu ukupne količine), pa drugu koru, preostali vanil fil, preostali fil sa malinama i završiti trećom korom.

Tortu staviti u frižider na nekoliko sati, da se ohladi i stegne. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti je. (ili na neki drugi nacin, po želji).

Iseći i poslužiti. Uživajte u ukusu!

Tortu sam pravila po Minjinom receptu za Kidy tortu, ali sa nekim malim izmenama. Stavila sam Neskvik čokoladu, vanilin šećer i malo veću količinu šlaga u fil sa malinama. I stavila sam 250g margarina, a možete i 125 g maslaca i 125 g margarina. Umesto neskvik čokolade, može bilo koja mlečna sa mlečnim punjenjem.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava