"Rođendanko"

Moja rođendanska torta.

copyright
Copyright: Vesna
Pročitano: 1395 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Sastojci

Za kore:

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

2 kašike ulja

2 kašike kakao

Za fil:

500 g kisele pavlake

200 g šečera u prahu

200 ml slatke pavlake

300 g mlevene plazme

Za prelivanje kora:

400 ml hladnog mleka

Za dekoraciju:

50 g rendane čokolade za kuvanje

Priprema

Kore: Mikserom umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca te dobro umutiti mikserom..Potom, mikser isključiti, dodati ulje, kakao i brašno te sve lagano promešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili. Smesu uliti u pleh od električnog šporeta (ali manji) obložen pek-papirom i peči u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa je iseći na dva dela.

Fil: U dublju posudu staviti kiselu pavlaku i šećer u prahu, razmutiti ručnom žicom za mućenje. Posebno, mikserom umutiti skatku pavlaku. Sjediniti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom i šećeromu prahu, dodati mlevenu plazmu, izmešati ručnom žicom za mućenje.

Finalni postupak: Na tacnu za tortu staviti koru,preliti sa 200 ml prokuvanog, hladnog mleka. Preko naneti fil i staviti drugu koru pa i nju preliti sa 200 ml prokuvanog, hladnog mleka. Celu tortu premazati filom i dekorisati rendanom čokoladom za kuvanje. Ostaviti u frižider da se stegne,seći na parčad željene veličine i poslužiti.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava