Kokos kocke sa jagodama

Sezonski kremasti kolač sa jagodama.

copyright
Copyright: Adilja Hodza
Pročitano: 2419 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

Za koru:

4 belanca

4 kašike šećera

100 g kokosovog brašna

2 kašike običnog brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Fil od jagoda:

500 g jagoda (mogu i smrznute)

3 kašike šećera

500 mililitara vode

2 pudinga od jagode

Žuti fil:

4 žumanca

4 kašike brašna

100 grama šećera

500 mililitara mleka

125 grama margarina

Za dekoraciju:

200 mililitara slatke pavlake

Priprema

Mikserom umutite belanca sa šečerem u čvrst šne. Kokosovo brašno pomešajte sa običnim belim brašnom, praškom za pecivo i dodajte umućenim belancima. Sve pažljivo pomešajte običnom varjačom (nemojte mutiti). Smesu izlijte u pleh i pecite na 180 stepeni C oko 15 minuta. D li je kora pečena proverite čačkalicom. Pečenu koru izvadite iz rerne i ostavite sa strane.

Fil od jagoda: Vodu zagrejte do ključanja i dodajte jagode. Kuvajte jagode 5 minuta. Za to vreme pomešajte puding sa šećerom i malo vode, pomešajte i sipajte smesu u kuvane jagode. Sve zajedno kuvajte dok se ne zgusne. Pripremljeni fil sipajte preko pečene kore od belanaca. Ostavite da se ohladi.

Žuti fil: Žumanca umutite ručnom mutilicom sa šećerom i brašnom, dodajte vanilin šećer. Mutite toliko da se smesa ujednači tj. da nema grudvica. Mleko skuvajte i kad provri sipajte pripremlljenu smesu od žumanca, smanjite vatru i kuvajte neprestano mešajući da se zgusne. Ostavite da se fil skroz ohladi. U ohlađen fil dodajte omekšali margarin i sve zajedno mutite da smesa bude penasta.

Pripremljen žuti fil sipajte preko fila od jagoda i ravnomerno rasporedite. Ostavite da se stegne nekoliko sati ili preko noći. Pred služenje umutite slatku pavlaku, ravnomerno rasporedite po odstojalom kolaču i dekorišite po želji. Isecite na kocke i poslužite.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava