Indijaner

Indijanere svi prepoznaju. Izuzetno popularni kolači iz poslastičarnica. Dobro, možda mlađi naraštaji i ne znaju tačno o čemu je reč pa zato eto prilike da im spremite ovu sjajnu poslasticu i ispričate im neke od Vaših događaja iz detinjstva ili neku od onih poznatih priča koje počinju sa "E, kad sam ja bila mala..."

Pročitano: 5331 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Sastojci

Za biskvit:

8 žumanaca

pola kesice praška za pecivo

8 kašika šećera

4 kašike ulja

4 kašike mleka

4 kašika vrele vode

5 kašika brašna

Za fil:

300 g šećera + 8 kašika šećera

150 ml vode

2 kesice vanilin šećera

8 belanaca

malo soli

Za preliv:

100 g čokolade

5 kašika ulja

30 g putera

Priprema

Biskvit: umutiti žumanca sa pola kesice praška za pecivo dodati šećer, ulje, mleko, vrelu vodu i brašno. Biskvit peći na 200 stepeni 10 minuta. Ohlađen biskvit iseći na kocke.

Fil: šećer sipati u vodu i staviti da provri. Kad provri smanjiti temperaturi i dodati vanilin šečerm pa ostaviti da vri još 15 minuta kada treba skloniti sa ringle. Umutiti belanca sa malo soli i šećerom zatim vreli šerbet lagano dodavati u polu-umućena belanca i mutiti da bude baš gusto. Ulupana belanca staviti u špric i na svaku kocku biskvita istisnuti belanca pa tako napravljene indijanere staviti u rernu 70 stepeni 20 minuta da se malo prosuše.

Preliv: otopiti čokoladu pa dodati ulje i puter. Lagano kašikom odozgo preko indijanera sipati čokoladu. Ukrasiti po želji. Prijatno!

Napisano: 
Prethodni recept
Slatke kiflice
Sledeći recept
Kadaif
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava