Torta sa malinama i gotovim korama

Prijatno!

copyright
Copyright: Ranković Jelena
Pročitano: 2117 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

1 pakovanje gotovih kora

malo soka od malina za prelivanje kora

Prvi fil:

700 g kisele pavlake

250 g šećera u prahu

300 g mlevenog plazma keksa

Drugi fil:

1 kg smrznutih malina

10 kašika šećera

200 ml vode

80 g pudinga od maline

Treći fil:

500 g šlaga

500 ml hladne kisele vode

šećer u prahu po ukusu

Priprema

U veću posudu izmešati kiselu pavlaku i šećer u prahu špatulom, a zatim dodati mlevenu plazmu i sve lepo izmešati i sjediniti. Skloniti na hladno mesto do filovanja.

U šerpicu staviti odleđene maline sa 10 kašika šećera, staviti na vatru pa kuvati dok se šećer ne istopi. Izmešati posebno puding sa hladnom vodom da nema grudvica, pa dodati u maline i kuvati uz mešanje dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se skroz ohladi.

Umutiti uobičajeno šlag krema sa gaziranom vodom. Od umućene mase šlaga uzeti 6 kašika i dodati u fil sa plazmom iz frižidera i izmešati.

Na tacnu za tortu staviti prvu koru, pa je malo preliti sokom od malina. Preko kore zatim premazati trećinu fila sa plazma keksom, a zatim i trećinu fila od maline. Preko zatim premazati i trećinu umućenog šlaga. Ponoviti postupak i sa preostalim korama, filovima i šlagom.

Ukrasiti po želji, a pre sečenja tortu dobro ohladiti u frižideru.

Napomena: Maline pre upotrebe treba odmrznuti, pa ih izvadite veče pre pravljenja torte. Mogu se koristiti i sveže maline. Sok koji maline puste odmrzavanjem ne bacati, već njim preliti kore pre filovanja.

Napisao: 
Sledeći recept
Rolat
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava