Apetit, mršavljenje i hrom

Copyright
Copyright: makingmichaelpollanproud.blogspot.com
Pročitano: 5829 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(6 glasova)

Hrom je mineral koji može da smanji želju za ugljenim hidratima i pospeši gubitak kilograma. On uravnotežuje nivo šećera u krvi i od adekvatnog unosa hroma zavisi normalan metabolizam masti, proteina i ugljenih hidrata.

Telu je potrebno veoma malo hroma, ali većina ljudi pati od nedostatka ovog minerala. To se dešava zbog toga što je hroma sve manje u zemljištu, stoga i u biljkama, a time i u ishrani. Nedostatak hroma ne samo što će vam povećati stomak, već vas dovodi i u opasnost od dijabetesa, ateroskleroze i kardiovaskularnih bolesti.
Simptomi nedostatka hroma su: gojaznost i teško kontrolisanje telesne mase, insulinska neosetljivost, metabolički sindrom i visok nivo LDL holesterola i triglicerida.

Hrom utiče na jedan od primarnih uzroka dobijanja na težini - fluktuirajućem nivou šećera u krvi. Osim toga, ovaj mineral je preporučen i u lečenju depresije, policističnih jajnika i dijabetesa.

Namirnice koje sadrže hrom su: brokoli, zelena salata, crni luk, leguminoze, paradajz i integralne žitarice.

Priredio: 
  • 1 petra 23. decembar, 2014. 15:02:01
    Dosta voća i povrća u prehrani utiče na gubitak tjelesne težine . Smoothiji mogu isto biti dobar način da se zavara stomak.

    Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava