Vežbe snage

CopyRight
Copyright: sxc.hu
Pročitano: 16288 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(1 Glas)

Uobičajeno je mišljenje da kada želite da skinete koji kilogram treba da se bacite na kardio, kardio i samo kardio trening. Ali, mi smo otkrili da umeren trening snage može imati vrlo dobre posledice na izgled i zdravlje vašeg tela.

Popravlja fizički izgled
Trening sa opterećenjem smanjuje masne naslage i samim tim poravlja vaš izgled. Dok ova vrsta vežbanja ne mora obavezno da smanji kilograme, svakako će zameniti sve te grame masti, gramima mišića. Uz mišićnu masu dobićete atletsku građu, tonirano i čvrsto telo. Posle sat vremena podizanja tegića, prosečna žena će sagoreti dodatnih 100 kalorija, što može da bude značajno na mesečnom nivou.

Bolji metabolizam
Kako starimo naš metabolizam sve više usporava, a telo postaje manje efikasno u izkorišćavanju hrane koju konzumiramo, pa se ona taloži u vidu telesnih masti. Vežbe snage će pokrenuti vaš metabolizam i učiniti da on bude efikasniji.

Povećava fleksibilnost i smanjuje rizik od povreda
U mnogim aktivnostima i sportovima, telo se može ponašati kao absorber šoka, što može biti potencijalni izvor problema. Ako su vam mišići jaki u dobroj formi, aktivnosti poput džoginga ili tenisa će biti manje stresne za vaše telo. Vežbanjem celog tela, popravljae fleksibilnost, a takođe smanjujete bol u leđima. Ako se potrudite da ojačate mišiće leđa, videćete rezultate već za tri meseca.

Popravlja jačinu i gustinu kostiju
Vežbe snage mogu delovati preventivno na bolesti popt osteoporoze, jer pomažu da vaše kosti budu jake. Osim toga pomaže vam i da budete pravi. Jači mišići na vašem vratu, leđima, ramenima, kukovima i stomaku, postaraće se da stojite pravo bez osećaja nelagodnosti, a popraviće i balans vađeg tela, takođe.

Popravlja raspoloženje
Kada završite sa bilo kojom vrstom vežbanja, generalno se osećate sjajno, ali trening snage čini da se osećate neverovatno jako i samouvereno. Neka istraživanja su potvrdila da može čak smanjiti depresiju i uopšte imati smirujući efekat.

Smanjuje nivo šećera u krvi i pritisak
Vežbe snage ne samo da sagorevaju kalorije, već pomažu da se otarasite šećera brže. Dokazano je takođe da ovakav trening smanjuje pritisak, čak efikasnije od kombinacije kardio i treninga sa opterećenjem.

izvor: Cosmopolitan.rs

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava