Kuda u shopping?

Pročitano: 63048 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(12 glasova)


Izvadili ste novi pasoš, viza vam nije potrebna, skupili ste koji dinar pa biste sada da se bacite u shopping. Ali gde i kako? Ako nemate svoj auto ili jednostavno ne želite da razmišljate o vožnji, gorivu ili smeštaju onda odlučite gde ćete i kada ćete i pravac u prvu turističku agenciju. Iznenadićete se prijatno kakvih sve ponuda ima!
Ukoliko ipak želite da sami organizujete neku avanturicu, papir i olovku u ruke i otvarajte Google i ukucajte željenu destinaciju.
Dobro proanalizirajte svoju odluku, proverite komentare na domaćim i stranim forumima i sajtovima namenjenim isključivo turzimu. Kada konačno odabrete lokaciju, odlučite da li želite samo da izvršite juriš na radnje ili da iskoristite priliku i obiđete par znamenitosti, da li ćete prespavati, koliko ste spremni da odvojite na smeštaj i šta očekujete od istog.
Proverite odgovarajući datum i rezervišite paket ili samo hotel. Nakon toga sve svoje beleške upišite u telefon, ili odštampajte. Ukoliko idete svojim autom obavezno unesite u gps-u koordinate smeštaja, proverite gde imate benzinske pumpe i naravno šta vam je potrebno od opreme i dokumentacije za auto i saobraćajna pravila za zemlju gde idete.
Takođe nemojte zaboraviti da proverite radno vreme radnji.
A mi ćemo vam pomoći tako što ćemo vam dati par ideja za destinaciju.

1. Italija

U Italiji možete napraviti jedan krug od Trsta do Venecije i na tom putu da obiđete sledeća mesta:
Tori dEuropa je tržni centar u Trstu gde možete naći sve poznatije marke. Takođe ima par restorana i veliki parking.
Outlet selo Palmanova nalazi se na 55 km od Trsta. Sajt im je dobro ažuriran, možete videti popuste, akcije, radnje. Takođe ako ne znate italijanski ili engleski imate varijante na slovenskom ili hrvatskom.
Outlet Noventa di Piave se nalazi na 50 km od Vencije i oko 120 km od Trsta.

2. Austrija

Ukoliko se odlučite da  odete u Austriju za shoping preporučujemo Beč i njegov shopping centar koji je inače najveći u Evropi Shopping City Sud.
Ili ukoliko više volite outlete onda pravac Parndorf gde imate stalne popuste od 30-70%.
Naravno za one koji žele osetiti šarm Beča dok kupuju mogu to uraditi u najdužoj shopping ulici u Beču Mariahilfer Strasse, ili u blizini poznate katedrale Stephansdom u Kärntner Straße. Visoka moda se smestila u Kohlmarkt, tu možete pronaći radnje kao što su Cartier, Giorgio Armani, Chanel, Dolce & Gabbana, Gucci, Louis Vuitton ...

3.Mađarska

Ako odluka padne na Mađarsku imate opciju da birate Budimpeštu ili Segedin.
Najpoznatija ulica za shopping u Budimpešti je Vaci gde se nalaze veliki modni lanci kao što su Zara, H&M, C&A. A ukoliko ste zainteresovani za visoku modu onda pravac u Deak Ferenc ulicu koja je sada poznata kao Fashion Street i možete naći marke kao što su Hugo Boss, Max Mara, Lacoste, Byblos i dr.
Među najpoznatijim od tržnih centara su: Centar Arena Plaza; West End City Centar; i Mammuti. Za ljubitelje nameštaja i sitnica za kuću tu je i Ikea.
Ukoliko vam se ne putuje do Budimpešte možete se zaustaviti i u Segedinu. Poznatiji tržni centri su Szeged Plaza i Sever Center .
Obzirom da se shopping ne odnosi samo na garderobu u Segedinu možete obići i druge velike tržne centre gde možete pazariti i stvarčice za kuću i hranu.
Tesco; Aldi i Cora

4. Grčka


Naravno bez Soluna ništa. Kada se budete vraćali s mora obavezno isplanirajte jedan dan za Solun. Nemojte propustiti shopping centre Cosmos i Megaoutlet , takođe u blizini je i IKEA .
Ukoliko ne volite da provodite vreme po velikim shoping centrima onda pravac u centar Soluna, verujte nećete pogrešiti ima svega i svačega: H&M, Beneton, Zara, Springfild, Prada, D&G ...


Priredio: 
 • 1 Sandrica 24. novembar, 2011. 20:22:30
  Da li je neko bio u novom tržnom centu u Segedinu, mislim da se zove Arkad ?
  http://www.arkadszeged.hu/
  Da li vredi da se ide uopste?
  2 Lepršava 18. decembar, 2011. 0:04:12
  Bili su prijatelji i kazu da je lepo, mi planiramo posle NG. Nadam se da ce ostati nesto na sniženju :-)

  Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
  Prijava