10 najskupljih alkoholnih pića na svetu

copyright
Copyright: lepotamira.ru
Pročitano: 14568 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(6 glasova)

10. Pivo "Vieille Bon Secours" – 1200 dolara

Iako ćete na spisku videti da su najskuplja pića na svetu uglavnom razni likeri, na ovoj listi se ipak našlo i jedno pivo. "Vieille Bon Secours" je luksuzno pivo proizvedeno u Belgijskom gradu Peruvelcu, sadrži 8% alkohola i ima ukus karamele i anisa. Dobra stvar je to što za ovih 1200 dolara ne dobijete samo jednu flašu, već 12 litara ovog skupocenog piva.

9. Koktel "The Winston" - 1.400 dolara

Dok u prethodnom slučaju za 1.200 dolara dobijete čak 12 litara pića, u ovom slučaju za 1400 dolara dobijate samo jednu jedinu čašicu ovog luksuznog koktela. Napravio ga je barmen Salvatore Calabrese i u sebi sadrži miks od nekoliko različitih pića - u njemu je konjak "Croizet" iz 1858, "Grand Marnier Quintessence", "Chartreuse Viellissment", "Angostura Bitter"...ne možemo ni da izgovorimo imena ovih pića. Oni koji su probali ovaj koktel, kažu da je elegantan, ali i - precenjen.

8. Rum "Legacy by Angostura" - 25.000 dolara

Ovaj rum je preskup iz političkih razloga. Napravljen je specijalno za proslavu 50 godina nezavisnosti države Trinidad i Tobago. Proizvedeno je samo 20 bokala ovog pića koje je ustvari mešavina dva-tri ruma stara najmanje 17 godina. Bokal u kojem se ovo piće čuva je dizajniran od strane firme koja izrađuje nakit za britansku kraljevsku porodicu.

7. Vino "Château d’Yquem" – 130.000 dolara

Ovo belo vino proizvedeno je u francuskom gradu Bordo daleke 1811. godine. Čuveni kritičar vina Robert Parker je 1999. godine ovo piće ocenio sa savršenih 100 poena, što do tada nije pošlo za rukom nijednom drugom vinu.

6. Vino "Penfolds Ampoule" - 170.000 dolara

Ako više volite crveno nego belo vino, ovo je savršeno za vas. "Penfolds Ampoule" je trenutno najskuplje crveno vino, i proizvedeno je samo 12 litara ovog pića. Čuva se u specijalnim drvenim flašama koje je dizajnirao čuvani dizajner nameštaja Endrju Bartlet.

5. Šampanjac "Armand de Brignac Midas" – 215.000 dolara

Neka pića su skupa zbog kvaliteta, neka zbog rariteta, neka zbog veličine flaše. Ovaj šampanjac spaja ta tri u jedno. Pakuje se u pozlaćeni bokal od čak 30 litara, a kruži priča da je najomiljeniji šampanjac američkih repera.

4. Viski "Dalmore 62" - 215.000 dolara

Ovo piće košta isto toliko koliko i prethodni šampanjac, a ima zajedničku osobinu i sa pićem koje je na šestom mestu - proizvedeno je samo 12 litara ovog viskija. Svu količinu ovog pića je skoro kupila anonimna osoba iz Singapura.

3. Votka "Diva" - 1.000.000 dolara

Ravno milion dolara je potrebno izdvojiti za flašu ove luksuzne votke koja je tri puta filtrirana - prvo kroz led, pa kroz nordijski ugalj, pa kroz pesak, tako da sadrži dragocene minerale. No, skupa cena ovog pića potiče od skupe ambalaže - "Diva" votka se prodaje u flaši koja je ukrašena skupocenim "Swarovski" kristalima koji se mogu skinuti i koristiti kao nakit.

2. Šampanjac "Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne" – 2.000.000 dolara

Ni ne pokušavajte da izgovorite ime ovog šampanjca starog 100 godina. Košta čak dva miliona dolara zbog skupog konjaka koji sadrži u sebi, ali i zbog toga što je njegova flaša ukrašena zlatom od 24 karata, kao i sa čak 6.500 dijamanata.

1. Tekila "Ley .925" – 3.500.000

Trenutno najskuplje piće na svetu je tekila koju je proizvela ista kompanija koja je osmislila i šampanjac koji je na drugom mestu. Pogađate - flaša i ovog pića je ukrašena sa više hiljada skupocenih dijamanata. Paradoksalno je to što je ovo priće prvi put predstavljeno javnosti u Meksiko Sitiju, na glavnom trgu, ispred siromašnog naroda.

izvor: therichest.com

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava