Zašto je kokosovo ulje blagotvorno za kožu?

copyright
Copyright: womenshealthmag.com
Pročitano: 1004 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(2 glasova)

Kokosovo ulje poznato je u celom svetu ne samo kao dodatak ishrani već i kao tonik za kosu ali i odlično ulje za masažu. U tropskim delovima sveta gde je kokos lako dostupan, njegovo ulje koristi se svakodnevno kao zaštita od sunca.

Kada se nanese na kožu ona odmah postaje meka na dodir. Zbog prisustva masti, kokosovo ulje održava vlažnost kože ali i eleminiše njen višak kroz pore na koži.

Ima sposobnost dezinfekcije i jaka antimikrobna dejstva. Samim tim, štiti od infekcija koje mogu nastati usled otvorenih rana ili ući u telo kroz pore.

Redovnom upotrebom kokosovog ulja možete u velikoj meri kontrolisati svoju telesnutežinu ali i podstaći zaštitu imunog sistema.

Kokosovo ulje je bogato vitaminom E koji doprinosi nezi kože. Sprečava njeno isušivanje i pucanje, kao i prerano starenje zbog svojih antioksidativnih svojstava.

Bogato je proteinima koji doprinose zdravlju tkiva. Koristi se i u borbi protiv pojedinih kožnih oboljenja kao što su ekcemi ili razne infekcije.

U novije vreme koristi se i za uklanjanje šminke jer ne sadrži štetne hemikalije, a nežan je prema osetljivim delovima lica.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava