Neobični restorani širom sveta

copyright
Copyright: conradhotels3.hilton.com
Pročitano: 1485 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(2 glasova)

„Ithaa"

Restoran koji je smešten na nešto više od 16m ispod nivoa mora i ograničen na 12 mesta nalazi se na Maldivima. Otvoren je 2005. godine i uz panoramski pogled na more i životinjsko i biljno carstvo u njemu, nudi i pravi gurmanski meni.

„Dick's last resort"

Lanac restorana u Americi koji zapošljava radnike sa namerom da budu arogantni i uvredljivi prema mušterijama. Bez brige, to su uvek, simpatične dečje šale upućene na račun mušterija. Ukoliko volite

„The Clinic"

Restoran u Singapuru koji nalikuje bolnici. Koncept je takav da naručenu hranu jedete pod hirurškim svetlima u invalidskim kolicima, a od susednog stola deli vas beli paravan poput onih koje susrećete u bolničkim sobama.

„Dinner in the sky"

Restoran u kom ste zavezani pojasevima za sedište, za stolom koji je vezan za kran koji vas diže 165m iznad površine zemlje kako biste uživali u svom obroku. Prvi takav restoran pojavio se u Belgiji, a danas ga ima na još nekoliko mesta širom sveta.

„Modern toilet restaurant"

Tajvan je poznat po velikom broju tematskih restorana, ali verovatno najinteresantnija ideja je (ne)moguća simbioza između toaleta i kuhinje. Hrana se služi u minijaturnim wc šoljama, uz svaki obrok umesto salvete dobijate rolnu wc papira koja se nalazi tik pored vas, a piće se služi u medicinskim posudama za urin tj. u takozvanoj „gusci".

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava