Prednosti određenog voća za koje možda niste znali

copyright
Copyright: popsugar.com
Pročitano: 1542 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(1 Glas)

Jabuke

Jabuke su veliki izvor vlakana čija ljuska sadrži kvercetin, antioksidans koji umnogome pomaže u zaštiti od alergijsih reakcija. Studija bolnice medicinskog fakulteta Sveti Georgije u Londonu pokazala je da ukoliko vašem redovnom obroku dodate pet ili više jabuka nedeljno, poboljšaćete rad svojih disajnih organa.

Banane

Banane su, u odnosu na ostalo voće, najbogatije kalijumom i rezistentnim skrobom koji pomaže poboljšanju metabolizma. Takođe, banane su jedino voće koje sadrži amino kiselinu, triptofan i vitamin B6 koji ujedinjeni pomažu organizmu da proizvede seratonin.

Kivi

Poznatiji kao Jang Tao, kivi je voće koje potiče iz Kine, a koga su početkom 20 veka misionari doneli na Novi Zeland. Vremenom je otkriveno da ukoliko imate problema sa digestivnim traktom, kivi može biti idealno rešenje. Kora kivija je posebno bogata vlaknima i ugljenim hidratima, ali i brojne studije su pokazale da ovo voće može smanjiti rizik od zgrušavanja krvi.

Narandže

Konzumiranjem samo jedne narandže dnevno, imaćete postignut preporučeni unos vitamina C na dnevnoj bazi. Osim toga, narandže su bogate kalijumom, kalcijumom, vitaminom B...

Nar

Sok ovog voća pobedio je crno vino, osvojivši prvo mesto na listi pića rangiranih prema nivou antioksidanasa u studiji koju je sproveo Univerzitet u Kaliforniji. Ne zaboravite da je plod nara organizmu najpotrebniji između septembra i februara.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava