Gastronomsko putovanje od Srbije do Španije

Pročitano: 6692 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(3 glasova)

24. oktobra 2012. godine Njupku Oklagijević je pripala čast i zadovoljstvo da prisustvuje sjajnom događaju pod nazivom "Eno - Gastronomsko putovanje od Srbije do Španije".

U sjajnoj organizaciji restorana "Alcudia" Hotela Srbija iz Vršca održana je ekskluzivna degustacija vina BAGRINA, spravljenoj od istoimene, a davno zaboravljene, sorte grožđa. Pored ovog, zaista sjajnog vina, koje je kako smo čuli napravljeno u tiražu od svega 200 boca gosti večeri imali su prilike da prisustvuju i uživaju u "venčanju Srpskih vina i specijaliteta Španske kuhinje".

U uvodnom delu večeri gospodin Matalj, predstavio je svoju porodičnu vinariju i gostima poželeo dobar provod dok je "vodič" kroz uzbudljivo i nadasve "ukusno" veče bio somelijer, gospodin Milenko Popović.

Degustirano je već pomenuto vino BAGRINA ali i Sauvignon Blanc 2011 uz Eslada De Con Atun (miks zelenih salata sa tunjevinom i dresingom od limunovog soka, meda i začinskog bilja). Nakon toga poslužen je Dušica "Game" 2011 uz Cordobu (punjeni patlidžan sa mariniranom piletinom i salsom o više vrsta paprika) da bi se pred kraj večeri na stolovima našao Cabernet Sauvignon 2011 uz Coridu (marinirani mesni miks sa grilovanim povrćem i "Savlador" salsom). Zaista izdašan i odlično odmeren repertoar.

Miroslav Jančić, urednik časopisa VINO, predstavio je gostima knjigu gospodina Miroslava Milosavljevića - BIOTEHNIKA VINOVE LOZE.

Za odlično raspoloženje i atmosferu pobrinula se ekipa vešto uigranih konobara a kako na "svadbama" bez muzike nema ni veselja - muzičari su svoj posao veoma ozbiljno shvatili te gosti nisu znali da li da uživaju u vinu, hrani ili odličnoj muzici!

Restoran ALCUDIA

Priredio: 

Video

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava