Hrana za bolje pamćenje

copyright
Copyright: anaustralianwintour.com
Pročitano: 1472 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(0 glasova)

Patlidžan

Bogat antioksidantima koji se naziva anticijan - 200 grama sadrži 1500 miligrama, što je prilično visoka koncentracija. Pripremajte ga zajedno sa korom jer se u njoj krije najviše hranljivih materija. Na roštilju zajedno sa belim lukom, ruzmarinom i maslinovim uljem. Rezultat je idealna hrana za vaš mozak.

Borovnice

Odrasli sa blagim kognitivnim oštećenjima koji su konzumirali sok od borovnice za 12 nedelja bili su u stanju da bolje obavljaju pojedine testove prema maloj studiji iz 2010. godine. Bogate se polifenolima zbog čega i imaju jarku boju, ali i uticaj na sposobnost pamćenja.

Orasi

Bogati vitaminom E, folnom kiselinom, omega 3 masnim kiselinama, antioksidansima... Redovnim konzumiranjem poboljšaćete svoje pamćenje za do 11 odsto prema studiji britanskog magazina iz 2011. godine. Preporučuje se gram i po oraha dnevno.

Zeleni čaj

Konzumacija podrazumeva odsustvo šećera ili bilo kakvih zaslađivača. Zeleni čaj na mozak deluje kao napitak koji mu povećava funkciju, a sadrži i antioksidanse koji sprečavaju kognitivna oštećenja. Teanin u zelenom čaju smanjuje napetost i podstiče "opuštenu" budnost.

Mahunarke

Grašak, sočivo, pasulj i boranija su bogati vlaknima, proteinima i antioksidansima. Pomažu da budete duže koncentrisani. Ponekad zamenite meso ili testo u obrocima mahunastim povrćem, dobićete obrok bez zasućenih masti i holesterola.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava