Sočna priča o sokovima

Copyright
Copyright: sfadiningrd.blogspot.com
Pročitano: 1621 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(2 glasova)

Mnogi ljudi investiraju u sokovnike, jer postoje tvrdnje da su voćni sokovi neverovatno zdravi. Dok se ne može osporiti da jesu zdravi, neke od stvari koje se pričaju o prirodnim sokovima su previše dobre da bi bile istinite.

Par dana života na sokovima, bez hrane čisti organizam - ne postoji dovoljno dokaza da je ova tvrdnja utemeljena na istini. Zdrava jetra i bubrezi će raditi svoj posao šta god vi odlučili da uradite sa svojim režimom ishrane.

Sokovi vode gubitku kilograma - pošto kilogrami i njihovo gubljenje zavise od broja kalorija koje unesete, a ne da li su one u čvrstoj ili tečnoj formi (zapravo, veća je verovatnoća da ćete slučajno uneti više nego što treba, jer ne obraćate pažnju na tečne kalorije).

Vitamini i minerali se lakše apsorbuju iz sveže ceđenog soka nego iz čvrste hrane - ne postoje studije koje to potvrđuju.

Sveže ceđeni sokovi su dobar način da unesete dodatno voće i povrće u svoju ishranu, ali pazite da ne preterate sa količinom, zbog fruktoze koja se može negativno odraziti na kilažu.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava