Anatomija jednog milkšejka

Copyright
Copyright: indiancountrytodaymedianetwork.com
Pročitano: 1802 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(3 glasova)

Jedan od najboljih delova leta je ledeni milkšejk. Naravno, to podrazumeva milkšejk koji sami napravite, jer su oni u restoranima brze hrane toliko nezdravi da teško da ćete poželeti time da počastite svoje telo, ma koliko ukusni bili.

Čovek bi pomislio da je milkšejk poprilično jednostavna stvar - mleko i sladoled. Sladoled, sa druge strane, u sebi sadrži mleko, šećer, jaja, slatku pavlaku i vanilu. Dakle, prostom računicom dolazimo do zaključka da milkšejk treba da ima 6 sastojaka. I mada je milkšejk veoma kaloričan i sadrži visok postotak masti i šećera, sve to dolazi od prave hrane, a ne od aditiva.

Međutim, kako to da šejkovi u restoranima brze hrane imaju više od 20 sastojaka?

Jedan veliki milkšejk sadrži 252 grama šećera (isto kao 6 konzervi koka kole), 278 grama ugljenih hidrata, 1200 miligrama soli i 1720 kalorija (gotovo čitav dnevni preporučeni unos). Još gore, obično se ne koristi mleko, već mleko u prahu, mlečna mast i sl. Osim toga, koriste se 4 različita aditiva čiji je zadatak da zgusnu tu smesu, i veštačke boje i arome, kako bismo se efikasnije "navukli" na taj ukus.

Da li je to nešto što biste voleli da svarite?

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava