Gadne činjenice o brzoj hrani

Copyright
Copyright: peta.org
Pročitano: 2044 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(1 Glas)

Kada budete pročitali neke od ovih tvrdnji, verovatno nećete ići u obližnji kiosk sa brzom hranom u skorije vreme.

Pojedini lanci brze hrane koriste pesak u spravljaju pohovanih krilaca i čilija, jer dobro trpi temperature i može se podgrevati i nekoliko dana zaredom.
Smesa za hamburgere se pravi od paste na bazi govedine koja je prvobitno bila klasifikovana kao pseća hrana, a tek se u skorije vreme koristi u ljudskoj ishrani. Mislite o tome kada sledeći put poželite hamburger.
Supstanca koja se koristi u spravljanju arome vanile i jagode je ista supstanca koju dabar luči iz svojih analnih žlezda. Ova supstanca će na deklaraciji proizvoda biti klasifikovana kao "prirodna aroma".
Jedna vrsta jarko crvene prehrambene boje dobija se mrvljenjem afričkog insekta. Obično se koristi u slatkišima i sokovima, na etiketi će biti obeležen kao "carmine" ili "cochineal". Sama buba nije ni na koji način opasna, ali većina ljudi ne bi bila previše srećna kad bi saznala šta je tačno u pitanju.
Veštačko đubrivo, amonijum sulfat, koristi se kao sredstvo za brži rast kvasca u nekim trgovinskim lancima koji prodaju sendviče .
Propilen glicerol, sastojak antifriza, koji iritira kožu i oči, koristi se pri pakovanju salata, kako bi ona duže ostala hrskava.
Postoji dozvoljena količina dlake glodara koja je prema standardima dozvoljena u hrani, pošto u pitanju nije količina koja je opasna po zdravlje. Isto važi i za crve i larve. Istina, ovi propisi važe u Americi, ali ne može se sa sigurnošću tvrditi kakva je situacija ovde.

Ako vam nekada ne ide dijeta, vratite se na ovaj tekst i izgubićete apetit očas posla.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava