Deca i povrće

Copyright
Copyright: chicanol.com
Pročitano: 1516 puta
Kategorija: Ishrana
Ocena teksta:
(0 glasova)

Većina roditelja ima problem kada decu pokušaju da nahrane povrćem. Ako se susretnete sa ovim problemom, najbolje rešenje je da budete što smireniji i da nastavite da ih nudite i da im servirate povrće, kako bi vremenom počela da ga jedu.
U nastavku slede tri činjenice koje treba imati na umu u ovoj situaciji.

Doslednost je ključ uspeha - ubacite povrće u svaki obrok, uključujući užinu. Deca većinom ne vole nove stvari i mala je šansa da će jesti povrće ako ga viđaju samo jednom dnevno, ali ako im se servira uz svaki obrok, verovatno će ga pojesti u nekom trenutku.

Varanje ne pomaže na duže staze - većina roditelja pokušava da podvali deci povrće zamaskirano u nešto drugo. To neće pomoći, jer momentom kada to više ne budu radili, deca neće jesti povrće, jer na njega nisu navikla, ne znaju šta je i neće da probaju. Povrće treba da bude deo svakog obroka, ali deca treba da ga prepoznaju i da ga rado jedu kasnije.

Ukus je važan - većini dece se ne sviđa gorča komponenta u nekom povrću i to može biti razlog odbijanja. U tom slučaju, zamaskirajte taj ukus dodavanjem začina, preliva ili sira, na šta će deca pozitivno reagovati, a opet će znati šta jedu i uneće sve neophodne zdrave sastojke.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava