The Hundred - Foot Journey (Indijski začin na francuski način)

copyright
Copyright: popsugar.com
Pročitano: 2624 puta
Kategorija: Filmovi
Ocenite tekst:
(4 glasova)

"The Hundred - Foot Journey" je američki film sa elementima komedije i drame iz 2014. godine koji je režirao Las Halstrom. Baziran na istoimenoj knjizi Ričarda Moraisa iz 2010. godine, film podvlači paralelu između dva restorana u Francuskoj - jednog koji je otvoren od strane indijske porodice koja je skoro imigrirala u Francusku, i jednog uglednog restorana sa mišelinovim zvezdama.

Radnja se dešava u gradiću na jugu te zemlje, gde mladi kuvar Hasan Kadam odlučuje da sa svojom porodicom otvori mali, šarmantni restoran sa domaćom indijskom kuhinjom. Jedini problem je to što se samo par stotina metara dalje nalazi luksuzni restoran koji vodi ugledna i konzervativna madam Malori, kojoj se nikako ne dopada činjenica da joj mali indijski restoran "krade" stalne mušterije.

Njeno negodovanje prerašće vremenom u pravi rat i borbu za prestiž između dva restorana, ali će se vremenom pokazati da talenat, ljubav prema kuvanju i ukusna hrana kao krajnji produkt, prevazilaze materijalne dobiti i prestiž.

U filmu glume Om Puri, Maniš Dajal, Šarlot Le Bon i Helen Mirer, koja je za ulogu u ovom filmu bila nominovana za "Golden Globe" nagradu.

Napisao: 

Detalji

  • Režija: Las Halstrom
  • Trajanje: 124 minuta
  • IMDB ocena: 7,3

Video

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava