Kako da brzo rashladite piće?!

Pročitano: 11331 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(5 glasova)

Ako se pitate kako da tokom nesnosnih letnjih vrućina na brzinu ohladite omiljeno piće onda ste na pravom mestu pošto sledi par korisnih saveta.

Najneefikasniji način je da se piće stavi u frižider pošto ćete tako morati da sačekate više od 45 minuta da bi piće dostiglo prijatnu temperaturu. Ipak, sa druge strane ako ste disciplinovani i svoje napitke uvek držite u frižideru onda Vi i nemate problem sa rashlađivanjem pića pa je za Vas stavljanje piće u frižider najbolje rešenje.

Oni zaboravniji mogu da se posluže trikom i da da flašu obmotaju papirnom salvetom ili ubrusom i da je stave u zamrzivač. Na ovaj način Vaše piće će se rashladiti za dvadesetak minuta. Međutim ova tehnika ima i svojih negativnih strana, jer ako piće zaboravite u zamrzivač može se lako desiti da se u potpunosti zamrzne i postane neupotrebljivo ili još gore, ako je flaša puna da ista pukne!

Za sam kraj najefikasniji način je da piće ohladite kockama leda. Istina, kocke leda mogu da razblaže Vaš napitak ali ako ga konzumirate brzo do toga neće doći. Naravno, ova tehnika podrazumeva da ste prethodno stavili vodu u zamrzivač kako bi se formirale kocke leda :)

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava