Testenina

Izuzetno je kaloričan i hranljiv obrok, sadrži u sebi i visok procenat proteina (sir, jogurt, belo meso) i ugljenih hidrata (testenine). Zbog toga predlažem da uz ovaj obrok jedete kisele krastavce (ili nešto od turšije) i pijete gazirano piće. Ukoliko ste za kombinaciju sa alkoholom, topla preporuka je špricer ili penušavo vino. Prijatno :)

Pročitano: 5143 puta
Kategorija: Glavna jela
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Sastojci

testenina po želji (preporučujem Testeninu Arnaboldi)

crni luk, jedna glavica

kačkavalj

feta sir

pileće belo meso

šunka

susam

jaja

krem sir (preporučujem Ella sir)

jogurt

ulje

so

Priprema

Testeninu staviti u ključalu vodu i kuvati je dok ne postane potupno jestiva. Tokom kuvanja se može dodati kašičica soli u ključalu vodu. Za to vreme, na vrelom ulju propržiti glavicu crnog luka, sitno iseckane komade šunke i belog mesa. Preporuka je da zbog zbog „šmeka" samog jela da vatra bude što jača i što kraće pržiti. Nakon što smo obarili testeninu i ispržili pomenute sastojke u vatrostalnu činiju unosimo jedan red testenine. Preko nje stavljamo komade feta sira i zatim sastojke iz tiganja (luk, šunku i belo meso). Potom ponoviti isti redosled: testenina, feta sir, i na vrhu ostatak sastojaka iz tiganja. U posebnoj činiji pomešati krem sir, jogurt i susam i mikserom mutiti dok ne postanu potpuno homogeni.

Ovime preliti ranije unete sastojke u vatrostalnoj činiji. Činiju poklopiti (ukoliko nemate poklopac može i alu folija) i staviti je u rernu na 180⁰C.

Za vreme dok je naše jelo u rerni, razbiti 2 jaja i viljuškom ih „razlupati" da bi se žumance i belance u potupnosti pomešalo. Nakon petnaestak minuta otvoriti rernu, i preliti smesom od jaja. Ostaviti još dvadesetak minta u rerni bez poklopca i nakon toga će obrok biti spreman.

Napisano: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava