Najbolji vinski barovi u Solunu

copyright
Copyright: grekaddict.com
Pročitano: 1284 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(0 glasova)

Grčki grad Solun odavno je poznat po svom živopisnom noćnom životu i često je "usputna stanica" turistima širom sveta koji su se uputili ka nekom od grčkih ostrva i letovališta. Ako ste i vi odlučili da provedete neko vreme u ovom gradu, a takođe ste i ljubitelj dobrog vina, ovo su barovi koje ne smete zaobići:

BIENTÔT
Smešten u uličici Morgkentaou u samom srcu grada, ovaj vinski podrum je prava meka za ljubitelje lokalnih grčkih, ali i francuskih i italijanskih proizvođača vina. Cela vinarija je dekorisana u minimalističkom duhu, a gosti imaju osećaj kao da su u nekoj umetničkoj galeriji. Često se organizuju i razne degustacije i događaji, pa obavezno proverite da li se nešto dešava u ovom baru i tokom vaše posete Solunu.

CHILAI
Chilai je i vinarija, i kafić, i restoran - pod istim krovom. Ovde možete uživati u ukusnoj kafi, koktelima, grickalicama ili obilnom ručku, ali i u više od sto vrsti lokalnog grčkog vina. Uz to, Chilai je poznat i po opuštenoj atmosferi i studentima koji su sve više viđeni na ovom mestu.

SINATRA
Sinatra je slatki mali kafić/vinski bar koji važi za omiljeno mesto lokalaca. Prepodne je najbolje za ukusnu kafu, ali vam mi ipak preporučujemo da dodjete u popodnevnim ili večernjim časovima kada se ovde služe zanimljivi kokteli na bazi vina. Takođe, mnogi kažu da ovde definitivno vredi probati i domaće sireve koji se služe uz pića.

SOUEL
Ovaj bar je još jedno mesto koje toplo preporučujemo. Ne samo zato što nudi razna kvalitetna vina iz Grčke i drugih država Evrope, već što u ponudi ima i razne boce vina koje vode poreklo sa Novog Zelanda, Čilea, ili Južne Afrike! Uz sve to, mnoge boce vina se mogu kupiti po podrumskim cenama.

GASPARD
Gaspard je bar koji se nalazi u "Valaoritou" ulici, poznatoj po mnoštvu kafića i klubova i definitivno čini najživlju tačku Soluna. Zato i ne čudi to što je ovaj bar pravo mesto ako želite da se opustite uz dobro vino dok vam u pozadini svira neki dobar džez ili soul, a poseban plus je to što su vlasnici uvek više nego voljni da podele svoja znanja o tehnikama proizvodnje dobrog vina.

WHITE RABBIT
Lociran u bivšem skladištu blizu Bele kule, ovaj bar je idealno mesto za opuštanje nakon obilaska ovog simbola Soluna. Prepodne su na meniju različite kafe, grickalice i lagani obroci, a nakon 14h možete uživati u velikom izboru vina i koktela, a u večernjim časovima se često organizuju i razne umetničke izložbe.

SOMMELIER
Sommelier je vrlo opušteno i šik mesto locirano u samom centru grada. Odiše zaista ležernom atmosferom i ovde možete uživati u zaista velikom izboru vina, od onih jeftinih, do onih malo luksuznijih i skupljih. Često se organizuju i razni seminari, prezentacije i degustacije....

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava