Hrana koja pospešuje artritis

copyright
Copyright: rd.com
Pročitano: 1140 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(0 glasova)

Artritis može progresovati uz pomoć proteina koji se nalaze u mlečnim proizvodima. Neki ljudi su neovisno od artritisa netolerantni na proteine koji se nalaze u mleku i formiraju antitela na proteine u mleku. Međutim, ne reaguju svi isto, zato eksperimentišite kako biste uvideli koje namirnice utiču na simptome artritisa.

Zahvaljujući studiji jedne medicinske škole, ustanovljeno je da pržena hrana može pogoršati upalu usled obilja zasićenih masti. Loana Sandon, asistent na Univerzitetu u Teksasu, savetuje prelazak na nezasićene masti. Naglašava upotrebu maslinovog ulja umesto putera, kako bi se ublažili simptomi.

Prerađeni šećeru u mnogim namirnicama lako mogu izazvati zapaljenje. Izbegavajte konzumiranje belog pirinča, krompira, hleba i krekera koji sadrže prerađene ugljene hidrate.

Istraživači takođe veruju da neki sastojci u kafi izazivaju reumatoidni faktor, koji kasnije može napredovati u artritis.

Alkohol ne samo da utiče na funkciju jetre, već i na poremećenu interakciju između drugih organa što potencijalno uzrokuje upalu. Iako istraživanja ukazuju na činjenicu da crveno vino pomaže zdravlju srca, mišića i zglobova, studija iz 2006. Godine na Univerzitetu u Severnoj Karolini ukazuje da prekomerna upotreba alkohola pospešuje razvoj artritisa.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava