Deset najčudnijih restorana na svetu

copyright
Copyright: la.eater.com
Pročitano: 1341 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(3 glasova)

Wc šolje, barbike, zmije, vampiri i vukodlaci, to su samo neke od stvari kojima vlasnici restorana širom sveta pokušavaju da privuku što veći broj gostiju. Ako je i vama dosadilo da stalno ručate i večerate u uobičajenim restoranima i kojim slučajem se nađete u Los Anđelesu, Las Vegasu, Bangkoku ili Moskvi, evo par čudnih restorana koji će vas sigurno ostaviti bez daha.

1. "Magic Restroom Cafe", Los Anđeles - tema ovog neobičnog restorana je ni manje ni više nego - toalet. Sva hrana poslužuje se u posudama i tanjirima u obliku wc šolje. Služe se uglavnom azijski specijaliteti braon boje.

2. "Twin stars dinner", Moskva - ovaj grad je opšte poznat po ekstremnim i neobičnim stvarima, pa ni ne čudi što je upravo ovde otvoren restoran u kojem su konobari i konobarice, kuvari, koktel majstori, čistačice, pa čak i vlasnici - jednojajčani blizanci koji uvek moraju imati istu frizuru, garderobu i moraju posluživati i raditi u paru.

3. "Carton King", Tajvan - vlasnik ovog restorana je bio toliko depresivan zbog izveštačenosti modernog društva, da je odlučio da otvori restoran u kojem su zidovi, stolovi i stolice od kartona, baš kao i tanjiri, čaše i druga oprema. No, hrana je izuzetno ukusna i cilj restorana je i da pokaže da nije potreban glamur i sjaj da bi se kvalitetno obedovalo.

4. "Barbie restaurant", Tajvan - još jedan neobičan restoran dolazi sa Tajvana. Ovde se sve vrti oko najpoznatije lutke na svetu - konobarice neodoljivo podsećaju na barbike, sve je obojeno u roze, gostima se nude časopisi i crtani filmovi u kojima su glavni akteri ove lutke, a čak je i hrana u nekim rozikastim nijansama.

5. "Le Refuge des Fondues", Pariz - ovaj restoran jedinstven je po tome što se svo vino servira u plastičnim cuclama za bebe kako vlasnici ne bi plaćali skupe takse za serviranje u staklenim čašama i flašama. Nadamo se da su dobro uštedeli.

6. "The Royal Dragon", Bangkok - to je ustvari ogroman restoran koji broji preko hiljadu zaposlenih i u svakom trenutku se servira hrana za preko pet hiljada gostiju. Specifičnost ovog restorana je i ta što su svi konobari obučeni u tradicionalnu odoru i gostima se ujedno priređuju razni spektakli poput tradicionalnog tajlandskog plesa.

7. "The Heart Attack Grill", Las Vegas - ako ste ljubitelj ogromnih porcija masne i pržene hrane koja vodi do mnogih kardiovaskularnih bolesti, ovo je pravo mesto za vas. Ne treba da brinete čak ni ako dobijete srčani udar - tu su konobarice obučene kao medicinske sestre koje će vas istog trenutka odvesti do prvih ambulantnih kola.

8. "Draculas and Witches in Britches", Melburn - ovo je pravi restoran za vas ako ste ljubitelj vampira, vukodlaka i veštica. Sve je u znaku horor filma, a gostima tokom večere zabavlja kabare koji čine komičari maskirani u vampire i druga jeziva bića.

9. "Onkel Taa", Italija - Ako ne volite zmije, ovo definitivno nije restoran za vas. U "Onkel Taa" se serviraju razna jela od zmija i sličnih reptila, a zanimljivo je to što vlasnik u blizini restorana ima čitavu muzej posvećen ovoj ne baš omiljenoj životinji.

10. "Soldatenkaffee", Bandung - specifičan je po tome što slavi i veliča ni manje ni više nego - Hitlera. Svi zidovi ukrašeni su kukastim krstovima, servira se hrana koja je bila omiljena nemačkim generalima tokom Drugog svetskog rata a svi konobari su obučeni kao nemački vojnici. No, kako je i sam vlasnik rekao, restoran i dalje legalno radi jer ne veliča nacizam već "pop kulturu nemačke vojske".

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava