Zabranjeni slatkiši

copyright
Copyright: tobacco.stanford.edu
Pročitano: 2979 puta
Kategorija: Zanimljivosti
Ocena teksta:
(4 glasova)

8. Road Kill

Gumene bombone u obliku crva i medveda bile su popularne dugi niz godina, ali kada su se na tržištu pojavile gumene bombone u obliku pregaženih životinja, obavešteno je Udruženje za zaštitu životinja koje se potrudilo da zaustavi njihovu dalju proizvodnju.

7. Smarties

Direktor jedne srednje škole u Mičigenu zabranio je konzumiranje ovih slatkiša i poslao pismo svim roditeljima upozoravajući ih na činjenicu da njihova deca mrve bombone i udišu ih kako bi se „naduvali".

6. Lollipipe

Ljubiteljima marihuane slatkiš u obliku „pajpa" uopšte nije bio od koristi, ali bez obzira na to, roditelji nisu bili oduševljeni ovim proizvodom, zbog čega je ovaj slatkiš povučen iz prodaje najpre u Indijani.

5. Hippy Sippy

Slatkiš u obliku šprica koji je ispunjen bombonama u najrazličitijim bojama, pojavio se na tržištu 1960. godine. S obzirom da su pojedini roditelji bili zgroženi idejom da posmatraju svoju decu kako ubrizgavaju slatkiše pretvarajući se da uzimaju drogu, Hippy Sippy je vrlo brzo povučen iz prodaje.

4. BarriChicle

Brzo je otkriveno da ove meksičke bombone sadrže olovo koje i u malim količinama može nauditi ljudskom organizmu, zbog čega su zabranjene najpre u Americi.

3. Valentine's Day Candy Hearts

Teško je bilo zamisliti Dan zaljubljenih bez bombona sa romantičnim porukama. Ipak, u nastojanju da promovišu zdrav način ishrane jedna škola u Konektikatu zabranila je njihovu konzumaciju.

2. Candy Cigarettes

Žvake u obliku cigareta zabranjene su u mnogim delovima sveta: Brazilu, Finskoj, Norveškoj, Irskoj, Saudijskoj Arabiji i Turskoj. Razlog za to bio je strah da deca u znatiželji ne posegnu za pravim cigaretama, međutim niko nije primetio da neke od kompanija putem ovog proizvoda promovišu rasističke ideje.

1. Kinder Surprise Egg

Ukoliko ste u Sjedinjenim Državama morali biste da pređete granicu ukoliko želite da kupite Kinder Jaje. Kako je ova zabrana regulisana zakonom, dva muškarca iz Sijetla su 2012. godine zatvoreni na granici na putu iz Vankuvera jer su pokušali da prenesu šest Kinder Jaja. Platili su kaznu od 2.500 dolara po jajetu.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava