Neverovatni limun

copyright
Copyright: sxc.hu
Pročitano: 5002 puta
Kategorija: Zdravlje
Ocena teksta:
(4 glasova)

Iako svi znamo da je voće zdravo za naš organizam, često nismo ni svesni pojedinih dobrobiti koje ono ima. Pročitajte kako na vaš organizam utiče samo jedna prirodna limunada dnevno.

Limun je pun vitamina C (antioksidans, poboljšava imuni sistem), vitamina B (obnavlja energiju), riboflavina (obnavlja tkivo, utiče na rast i ravoj), minerala kao što su kalcijum i magnezijum i vaš je najbolji saveznik kroz dan.

Pomaže jetri da eliminiše toksine

Jetra je zadužena za sintezu proteina, detoksifikaciju i proizvodnju svih bioloških hemikalija koje pomažu telu da ispravno vari. Limunada pomaže jetri da ove funkcije obavlja još efikasnije. Budući da je limun dijuretik, on takođe povećava mokrenje što pomaže u čišćenju organizma.

Jeftin lek za podmlađivanje

Limun pomaže pri sprečavanju nastanka bora i osvežava lice. Vaša koža ne može izgledati zdravo ako vaše telo skladišti previše toksina. Limun takođe sadrži citrusne kiseline koje vam pomažu da se izborite s aknama.

Dobar je za gubljenje kilograma

Jetra usporava metabolizam kada je puna toksina i otpada što vodi do gojenja. Limun pomaže jetri da eliminiše sve te toksine i pomaže da se brže sagorevaju masti. Najbolje deluje kada se kombinuje sa zdravom hranom i vežbama.

Oslobađa disajne puteve i osvežava dah

Limunada pomaže da se rešite plućnih infekcija i kašlja. Veruje se da pomaže ljudima s astmom i alergijama. Limun takođe osvežava dah i pomaže kod zubobolje i gingivitisa, ali takođe pazite s unosom jer kiselina zna da ošteti gleđ.

Izvor:B92.net

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava