Nedeljni horoskop: 13. - 19. oktobar 2014.

Pročitano: 1391 puta
Kategorija: Horoskop
Ocenite horoskop:
(5 glasova)

Predstavljamo Vam nedeljni horoskop za period od 13. do 19. oktobra 2014. godine!

{slider Ovan (21. mart - 20. april)|closed}

Da vas podsetimo na neka svojstva lekovitog bilja koje upotrebljavate ili ste možda poželeli da upotrebite.
Ima analgetsko, anti-inflamatorno, antimikrobno i antispazmatičko dejstvo. Čaj od kamilice deluje smirujuće i često se koristi kao lek protiv nesanice. Ublažava bolove u želudcu, kao i simptome loše probave: grčeve, nadutost, dijareju, konstipaciju, gastritis. Stišava bolove bubrega, jetre, žuči. Ublažava menstrualne tegobe.

Posao
Ovnovi prve dekade uspeće da realzuju gotovo sve što zamisle i požele, pa će im to vratiti željenu sigurnost i stabilnost, koja je trenutno malo poljuljana. Mozak vam radi kao kompjuter. Nailazite na jak otpor kod kolega, a ne znate razlog. Problemi mogu da se produbljuju i da sam odnosi postane još naporniji. Definitvno vam treba odmor od međusobne presije koju jedno drugom namećete.

Novac
Sada su misli usmerene na finansije i planove kako da dinamičnije i uzbudljivije provedeš naredni period. Novac ne treba da te brine.

Ljubav
Već izvesno vreme zatvorena si u sebi i drugima nejasna, što na tebe ne liči. Ovo će posebno biti istaknuto tokom ove nedelje. Osetljiviji ste i ranjivi, pa možete neke komentare od voljene osobe i prijatelja pogrešno razumeti. I drugi Ovnovi nemaju razloga za nezadovoljstvo i zato nemojte izazivati nepotrebne rasprave jer ćete narušiti kvalitetan odnos sa partnerom. Jedini savet u ovom period jeste da ne budite nervozni i nestrpljivi, jer time samo iscrpljujete energiju.

Zdravlje
Organizam vam je iscrpljen pa je telo izloženo bolestima.

{slider Bik (21. april - 20. maj)}

U 100 grama sušenog šipka ima oko 1700 mg vitamina C, a takođe sadrži vitamine A, D, E, kao i voćne kiseline, tanine, pektin i karotenoide. Ublažava i sprečava infekciju bešike, glavobolju i vrtoglavicu. Otklanja umor, malaksalost i sklonost oboljenjima. Voćne kiseline iz šipka povoljno deluju na izlučivanje mokraće, pa sprečavaju stvaranje kamenca u mokraćnim kanalima i bubregu. Šipak se koristi u slušaju gastritisa, dijareje, avitaminoze i dehidratacije

Posao
Na poslu si realna, stabilna, voliš sigurnost i da sve držiš pod kontrolom. Komunikativna si, radoznala i umeš da pridobiješ ljude za sebe, a sve ti to prija. Iskoristi to. Zbog svega toga moraš da odlučiš šta u stvari želiš, jer ti želiš sve odjednom, a nemaš dovoljno hrabrosti i odlučnosti da to i dobiješ.

Novac
Kada je novac u pitanju sve će biti u redu. Pristižu vam neke zaostale uplate. Uspećete sve na vreme da završite.

Ljubav
Pasivnost je sada tvoja glavna osobina i od nje ne možeš da pobegneš. Sentiment i ljubav su ti jako važni, ali ti ne voliš da preuzmeš inicijativu. I nije moguća tokom ove nedelje. Više voliš da iz pozadine,svojim šarmom, osmehom i lepotom privučeš pažnju, a ako ti ne pođe za rukom onda si nezadovoljna . Sada si u periodu kada je ljubav jedino što te zanima, a za sve ostalo nemaš ni volje ni energije. Svi koji te interesuju su u tvojoj okolini i lako možeš da uspostaviš željene kontakte. One koji su u emotivnoj vezi očekuje lep, uzbudljiv i stabilan period.

Zdravlje
Problemi sa grlom.Moguć je stomačni virus.

{slider Blizanci (21. maj - 20. jun)}

Nana predstavlja spazmolitik, karminativ, dijaforetik, lokalni antiseptik i virostatik. Povoljno deluje na funkciju jetre i žučne kese i ublažava bolove. Koristi se i kao sedativ. Ima smirujuće dejstvo i pomaže u slučaju migrene.Ublažava simptome herpesa dok je virus još aktivan. Smiruje nadreženi želudac i olakšava menstrualne probleme. Može da pomogne i kod upale sluzokože u ustima, a koristi se i za poboljšanje apetita.

Posao
Može se reći da je došlo tvojih pet minuta. Niste tip „siledžije", ali ćete tako biti okarakterisani od strane nekih koju ste upoznali na skoro. Malo ćete biti zbunjeni, malo će vam biti smešno kako ste okarakterisani, ali svakako ne zanemarite da te glasine mogu da se prošire i da imaju negativniji karakter nego što trenutno mislite.

Novac
Budite oprezni oko troškova. Delujete haotično i na tom polju. Veće izdatke očekuju bračne, ali to su zajednički planovi koji se sada realizuju. Ipak, imate osećaj kao da se vrtite u začaranom krugu.

Ljubav
U narednom periodu bićeš smirena, zadovoljna sobom, lepa, raspoložena i kao uvek komunikativna i vedra. Pozivi, poznanstva, prijatelji i simpatije pojaviće se sa svih strana i prosto nećeš stizati da sve vidiš, da sa svima izađeš i da se družiš. Sve ovo se dešava na početku nedelje. Situacija u kući u porodici nije idelana i izazivaće u tebi nervozu i nezadovoljstvo. Ne iscrpljuj sebe i ne nerviraj se jer trenutno ne možeš puno da učiniš. Blizancima koji su odnedavno zaljubljeni sledi period smirenja, ali svaki susret biće uzbudljiv, dinamičan i bićete veoma zadovoljni.

Zdravlje
Organizam ti je dosta iscrpljen. Pazi se nazeba i virusnih infekcija.

{slider Rak (21. jun - 22. jul)}

Žalfija reguliše znojenje (prekomerno smanjuje, nedovoljno povećava). Deluje kao antiseptik, pa se primenjuje kod upala krajnika, desnih, mokraćnih kanala , kod želučanih tegoba, jetre, žuči. Neutrališe virus gripa i pojačava funkciju leukocita.

Posao
Nema potrebe da im objašnjavaš svoje postupke a i planove. Ne boj se da ćeš zakasniti ili nešto propustiti u životu. Nećete biti optimistični iako imate puno razloga za to. Oni koji sede na dve stolice bi trebalo da razmislie kuda ih te priče vode. Čuće se među kolegama i poslovnim saradnicima.

Novac
Pozitivan period je ispred vas. Hirovita volja će biti kvalitetno kanalisana. Neki dobici sada izostaju.

Ljubav
Ti si nežna i romantična, a tvoja senzibilnost i osetljivost biće pojačane ovih dana. Drugi ne mogu uvek da razumeju tvoju dobrotu, mirnoću i stidljivost, a tebe to pogađa. U nekim trenucima ne trebaš drugima dozvoliti da mnogo utiču na tebe. Mnogima iz ovog znaka sledi period harmonije i zadovoljstva. Vaša unutrašnja preosetljivost i nesigurnost može vas kočiti u vama samima. Ipak nemojte od sitnice da pravite probleme.

Zdravlje
Moguće su glavoblje ali na bazi stresa.

{slider Lav (23. jul - 22. avgust)}

Deluje smirujuće u slučaju grčeva, pomaže kod oboljenja bubrega, organa za disanje, nervnih slabosti, duševne premorenosti I stimuliše rad srca. Treba je povremeno koristiti jer kod permanentne upotrebe može izazvati oštećenje srca.

Posao
Još uvek pomalo osećate umor i nedostatak energije i niste zadovoljni, ali taj period polako prolazi. Kada je posao u pitanju bavićete se uglavnom fizičkim delom svog posla. Nakon nekih razgovora šef će vam saopštiti dobre vesti. . Vašem kolegi je smetala vaša ćudljiva i nepristupačna priroda. Prevazišli ste sve loše strane svoje ličnosti i prepreke koje su vam nametnuli drugi.

Novac
Finansije te opterećuju i zbog toga se nerviraš, ali sve će se pozitivno rešiti. Lavovi prve dekade biće posebno zadovoljni.

Ljubav
Ućićete u punu formu i vašoj snazi i šarmu retko ko će moći da odoli. Ako imate tajnu ljubav, još uvek će ostati pod velom tajne i skriveno. Neka nejasna situacija i nesuglasice neće vam prijati i razmišljaćete da odustanete od svega i da se osamite. U svemu tome ste se malo izgubili, ni vi sami ne znate šta želite. Sada nije trenutak da donosite važne odluke, već se malo primirite i sačekajte. Tokom ove nedelje u krugu prijatelja ćete uživati i oni žele da vam pomognu i da učustvuju u vašim problemima.

Zdravlje
Problemi sa kičmom i nogama.

{slider Devica (23. avgust - 22. septembar)}

Hajdučka trava se koristi u obliku čaja za poboljšanje apetita, kao i za lečenje svih stomačnih poremećaja, oboljenja jetre i zuči.Hajdučka trava ulazi u sastav gorkih čajeva, čajeva za čišćenje, pojačano lučenje žuči, čaja za normalizaciju metabolizma i čaja za umirenje. Zbog prisustva vitamina C daje se kod krvarenja i hemoroida. Pri upotrebi hajdučke trave treba znati da kod osetljivih osoba može da izazove alergiju. U narodnoj medicini se koristi za zarašćivanje rana kao hemostiptik i ublažavanje bola, te otuda potiče i naziv biljke.Ubrzava krvotok, pomaže kod nekih poremećaja rada srca, jača organe za probavu.

Posao
Kao da želite da sada nadoknadite protraćeno vreme i da pokušate da pridobijete i ostvarite ono za šta dugo niste imali hrabrosti. Poželećete da budete agresivniji i impulsivniji, pa vas mnogi neće razumeti, a verovatno ni opravdati vaše ponašanje i postupke. Vi ste skloni da dugo razmišljate i analizirate svoje postupke, pa se u tome nekad izgubite i ne stignete da uradite pravu stvar ili zakasnite. Sada ćete biti zbog toga i malo ljuti na sebe i raspršićete svoju energiju na sve strane. Malo hrabrosti i brzine vam zaista nedostaje, ali nemojte baš srljati u nešto za šta niste ni sigurni da želite. Muškarci Device biće stabilniji, ali takođe željni dešavanja. Osećaćate se zadovoljno i sigurno.

Novac
Ne budite isuviše razmaženi i zahtevni, jer neki vaši hirovi mogu sada da vas biju po džepu. Zato se uzdržite kada vam dođe kratak nalet neraspoloženja i ne idite da kupujete nasumično.

Ljubav
Očekuje vas uzbudljiv period posebno rođene u trećoj dekadi. Uživaćeš u svojim prijateljima i organizovaćeš svoj društveni život. Biće dinamično i uzbudljivo, a to je upravo ono što želiš. Možete iznenada shvatiti da vam se sviđa prijateljica. Ako i ona bude raspoložena da druženje pretvorite u romantičnu vezu, očekuju vas divni trenuci, verovatno brižljivo skriveni od poznanika, barem u početku. Oni koji su u dužoj vezi očekuje miran period. Neke situacije mogu izazvati sukob sa partnerom, ali vi ne volite nemir i svađe, pa ćete nastojati da sve to brzo izgladite na kraju ove nedelje.

Zdravlje
Manje glavobolje na početku nedelje. Proverite krvnu sliku.

{slider Vaga (23. septembar - 22. oktobar)}

Majčin dušica se upotrebljava u lečenju bronhitisa, kašlja, a ima i jaku moć dezinfekcije. Služi i kao sredstvo za poboljšanje rada želuca, a u smesi s koprivom i u lečenju malokrvnosti.Sadrži lekovito etarsko ulje koje ima dosta tanina pa se koristi protiv dijareje. Upotrebljava se i protiv crevnih parazita - dečijih glista. Lekoviti sastojci nalaze se jedino u listu i cvetu majcine dusice. Čaj se priprema u zatvorenom sudu jer majčina dušica sadrži lako isparljive sastojke i kuvanjem u otvorenoj posudi oni lako ispare, pa tako pripremljen čaj nema lekovitih svojstava.

Posao
Ne osećaš se baš najbolje u ovom trenutku, ali tvoje prevelike želje, ambicije i dosta neskromnosti i perfekcionizma zahtevaju vreme. Moraćete da nešto i žrtvujete, a da sačekate to što želite.

Novac
Nije vreme za novčane transakcije i pozajmljivanje. Možda vam neko vrati dug ali bez kamate.

Ljubav
Sada ste pažnju koncetrisali na budućeg partnera i budno ćeš pratite šta ti dolazi u susret kada je ljubav u pitanju i to na početku nedelje. Očekujete pravu, jaku i čistu ljubav zbog koje ste u stanju da učinite sve, a to ipak ne možete sresti svaki dan. Zaljubljenost i prava ljubav o kojoj sanjate čeka vas ove jeseni.

Zdravlje
Pazite na noge i zglobove. Uglavnom umor tokom ove nedelje.

{slider Škorpija (23. oktobar - 22. novembar)}

Čaj od bosiljka ublažava glavobolju, smiruje i pije se protiv nesanice. Sadrži eterična ulja, cineol metil-kalvikol, tinol lineol, kamfor, kao i niz drugih još nedovoljno istraženih materija. Primenjuje se kod lečenja upala (želuca, creva), kod kašlja, početnih stanja tuberkoloze, kod bolesti mokraćnih organa (bubrega, bešike).

Posao
Bićete okupirani nekim drugim i zanimljivim stvarima, bogatim društvenim i kulturnim životom pa će vam ova kriza i period nezadovoljstva proći i brže nego što mislite kada je ovo polje u pitanju.

Novac
Trenutno maštaš i kuješ planove. Puno trošiš, ali ti novac stalno pristiže i nećeš imati problema da realizuješ svoje planove.

Ljubav
Divan period te očekuje, a posebno ćete obradovati druženje sa prijateljima i pravljenje planova za budućnost. U ljubavi nije sve kako treba, ali sada ćeš te misli malo ostaviti po strani. Ti bi htela da puno toga promeniš u svom emotivnom životu, ali sada to nije moguće i svaki potez može se pokazati kasnije kao pogrešan ili suvišan. Ako ste u staroj vezi osećate zasićenje i nezadovoljstvo, ali nemate dovoljno energije ni odlučnosti da to prekinete, a partner nije spreman za radikalne promene.

Zdravlje
Moguć slab imunitet i virusne infekcije. Neki od vas će imati hronične probleme u ovom polju.

{slider Strelac (23. novembar - 21. decembar)}

Uva ublažava tegobe kod upala mokraćnih puteva,olakšava izlučivanje mokraće i pomaže izbacivanje mulja,peska i kamenčića.

Posao
Sada pažnju posvećuješ svojim obavezama. Ipak je to mesto gde ti svoju snagu i energiju regenerišeš. Prijaće ti gužva, užurbanost, rad. Odnosi sa okolinom se popravljaju i biće iznenađujuće dobri pri kraju nedelje. Tih dna je bitno da ne budete isprovocirani od strane nekih spoljnih saradnika na poslu. Stvarnost nije tako ružna, naprotiv. Mnoge vaše želje se mogu obistiniti u ovom periodu. Osmeh na lice i samo napred.

Novac
Manji novčani dobici mogu samo da te raznesne tokom ove nedelje. Stižu neplaćeni računi, pa je vreme da se pozabaviš njima.

Ljubav
Menjaš se svaki dan. To je upravo zato što u sebi ne nalaziš odgovore na sve sumnje i pitanja koja te muče. Onima koji su u dužoj vezi predstoji lep period sa puno jakih strasti sve do početka novembra. Jarčevi koji nisu u stalnoj vezi očekuje ih interesantan period i puno novih osoba od kojih vam se neka može učiniti pravom. Međutim, vi znate da ako to zaista nije pravo, vaše oduševljenje i euforija brzo splasnu. Oni koji su u dužoj vezi dobiće ljubav i punu podršku partnera.

Zdravlje
Moguć je stomačni virus. Ako ste u blaženom stanju pazite na svoju krvnu sliku i opšte stanje organizma.

{slider Jarac (22. decembar - 19. januar)}

U korenu belog sleza ima sluzi, pektina, skroba, saharoze, asparagina, betaina, masnog ulja i dr. Zbog velike količine izvrsne sluzi koristi se protiv upala organa za disanje i ždrela, interno ili za ispiranje guše i nosa u obliku macerata. Kao vrlo blago sluzno sredstvo daje se i protiv dijareje, za ispiranje polnih organa, za obloge na upaljena mesta itd. Iseckan koren drži se oko dva sata u hladnoj vodi (nikako u ključaloj) i za to vreme češće promeša. Na taj način se ekstrahuje samo sluz. Kuvanje korena (dekokt) nije dobro, jer se time izvlači i skrob, tečnost je gušća, ali je mutnija i brzo se pokvari, uskisne.Sluz iz belog sleza povoljno deluju kod kašlja, bronhitisa, upale pluća, bronhalne astme, kao i kod oboljenja probavnih i mokraćnih organa, upale materice, upale debelog creva.

Posao
Teško se možete zadržati na jednom mestu. To je delom zbog viška energije, a delom zbog prisustva nervoze. Neki glas iz daleka će vas staviti na razmišljanje. Sada je najbolje da se ne udaljavate previše od realnostikada je posao u pitanju. Neke reči su samo želje, realizacija sada nije moguća, a vi ste toga svesni ( uvek ). Posao napreduje. Bitno je da vas informacije ne ometaju u donošenju konačnih odluka. Svesni ste i sami da su lažni glasovi.

Novac
Mnogi preživljavaju krizu nakon otkrića problema sa papirima ili na polju posla ili na bankovnom računu. Ne znate kako dalje. Ovo je samo teškoća u ovoj nedelji.Budite strpljivi, a radite na ispravljanju greške tokom nekih transakcija.

Ljubav
Oni druge dekade su pomalo tužne i depresivne. Teško vam je, a nemate snage da promenite bilo šta. Ne padajte u malodušnost i sažaljevanje samih sebe. Ionako drugi nikada dokraja ne znaju šta vi mislite, ni kako se osećate. Oni koji su u dužoj vezi osetiće se pomalo zapostavljenim. Za one koje nisu u emotivnoj vezi, na pomolu je novo poznanstvo koje će ih prosto probuditi iz sna i učmalosti i to već na početku nedelje. Ne oslanjajte se na prošlost i ne analizirajte ono što je ranije bilo, to su već svi zaboravili, pa zaboravite i vi.

Zdravlje
Problimi sa kičmom i nogama.

{slider Vodolija (20. januar - 19. februar)}

List matičnjaka se bere i koristi pre cvetanja jer tada u njemu ima najviše mirišljavog etarskog ulja i tanina. Koristi se protiv nadimanja, neuralgije, nervnih smetnji, gađenja, povraćanja, proliva, ali služi i za poboljšanje apetita i za jačanje organizma. Matičnjak umiruje i poboljšava opšte psihičko stanje organizma. Zbog toga se preporučuje kod histerije, hipohondrije i drugih stanja. Takođe je koristan za smirivanje bola u želudcu, živčanih napada, lečenja glavobolje i osećaja vrtoglavice kod trudnica. Blagotvorno deluje na srce.

Posao
Bez razloga komplikacije u poslu. Imate običaj da okrivljujete saradnike i kolege. To možete da pričate nekome, ali šta ćete kada ostanete sami sa sobom? Kako ćete sebi da objasnite neke poteze koje ste povukli bez stida i obzira? Komplikacije koje imate sa nadređenim ne bi trebalo da još više komplikujete određenim provokacijama. Nije ni vreme ni mesto.

Novac
Kada su finansije u pitanju biće manjih sukoba, ali će se posle ovog perioda harmonija vratiti na vaš bankovni račun.

Ljubav
U ljubavi nema mnogo novosti, pogotovu ako ste Vodolija prve i druge dekade. Predstavnici ovog znaka iz trećeg dekanata će biti zadovoljni u vezi koju su nedavno započeli. Upoznajete se „u hodu", ali na jedan osvežavajuće spontan i smiren način. Vodolije koje su u braku bi trebalo malo više da dopuste partneru da iskaže svoje osećanja. Očekuju vas prijatna iznenađenja.

Zdravlje
Roblemi sa krvnom slikom. Idite na konsultacije kod lekara.

{slider Ribe (20. februar - 20. mart)}

Kantarion poseduje brojene lekovite i delotvorne supstance : etersko ulje, ugljenohidrate, belančevine, pektinsku i miristinsku kiselina, vitamin C, tanin i dr. Fenolski spojevi u kantarionu imaju višestruko dejstvo, a najvažnija su antibakterijsko i antiparazitno . Kantarion smiruju upalne procese, otekline kod povreda, hematome, ublažava bolove i grčevite spazme unutrašnjih organa, čisti rane i krv, steže rane, štiti organizam od štetne radioaktivnosti, a ukoliko je organizam već ozračen tada radioaktivnost uklanjaja. Koristan je kod lečenja zapaljenja disajnog, probavnog, mokraćnog i reprodukcijskog sistema, glavobolja, nesanice i funkcionalnih srčanih smetnji.

Posao
I dalje ste u top formi, makar kada ste pod „reflekotorima" svog okruženja, poslovnim saradnicima. Ovo je period velikog iskušenja i potrebe da vam saradnici potvrdi i dokaže svoju iskrenost i lojalnost.. Prebrodili ste sve teške i loše situacije. Dokazali ste svoju jačinu i veličinu.

Novac
Vaš finansije, po običaju, izazivaju veliku pažnju. Neke osobe neće sakriti ljubomoru, ali vi ste na to navikli. Nemojte se sećati prošlih dana. Idite samo napred.

Ljubav
Mnogi iz ovog znaka će uglavnom biti narogušeni zbog svog „teškog" i „komplikovanog" života, a svoje jadikovanje će slušati prijatelji i to oni koje niste videli neki duži vremenski period. Kada su emocije u pitanju niste previše zadovoljni. Pre nego što osudite svog partnera, razmislite i o svom ponašanju i svojim emocijama

Zdravlje
Zdravlje će vam biti malo ugroženo, pa možete neko vreme provesti ili u bolnici ili u svom krevetu kući. Ovo posebno važi za Ribe treće dekade.

{/sliders}

Autor horoskopa: Astro centar ''Moj astrolog'' - www.mojastrolog.rs
Astrolog: Violeta (0906-200-600)

 

  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava