The Search for General Tso

copyright
Copyright: smallthingsxo.com
Pročitano: 1576 puta
Kategorija: Filmovi
Ocenite tekst:
(3 glasova)

"The Search of General Tso" je dokumentarac koji se bazira na životu misterioznog kineskog kuvara čija je ljuto začinjena piletina jedan od omiljenih specijaliteta mnogih Amerikanaca.

Negde oko 2004. godine, režiser Jan Čenej i njegov najbolji prijatelj slučajno svraćaju u kineski restoran "With red booths and neon signs" i naručuju čuvenu piletinu Generala Tsoa. Oduševljen ukusom hrane koja mu je poslužena, Čenej odlučuje da malo bolje istraži istoriju kineske hrane u Americi.

Inspirisan knjigom Dženifer Li koja se takođe bavi tematikom kineskih specijaliteta, kreće u avanturu u kojoj istražuje ne samo istočnoazijsku kuhinju već i daleki istorijat Generala Tsoa, njegov život pre nego što je postao popularan kuvar, kao i samu istoriju imigracije Kineza u Ameriku.

Film sadrži i zanimljive intervjue sa mnogim poznatim kineskim kuvarima kao što su Sesilija Ćiang, Peng Chang i mnogi drugi.

Jedna od zanimljivosti koje ovaj film donosi jeste razotkrivanje tajne kineskih kolačića sreće, ali i mnoge druge činjenice za koje sigurno niste znali.

Napisao: 

Detalji

  • Režija: Ian Cheney
  • Trajanje: 71 minut
  • IMDB ocena: 7

Video

Prethodni film
Food Stamped
Sledeći film
Vegucated
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava