Tri trika da brže rashladite flašu belog vina

copyright
Copyright: eompromo.com
Pročitano: 1541 puta
Kategorija: Saveti
Ocena teksta:
(1 Glas)

Isplanirali ste super žurku, sve pripremili i nabavili odlično belo vino. No, zaboravili ste da ga stavite u frižider i rashladite. Gosti svakog trenutka stižu, šta vam je činiti? Bez brige, na ova tri načiuna će belo vino brže dostići željenu temperaturu, ne očekujte čudo, no vredi isprobati!

1. Stručnjak za vina i autor bestselera "Kako piti kao bilioner", Mark Oldman, preporučuje da se flaša belog vina stavi u kanticu, doda led do otpilike jedne trećine, potom hladna voda do vrha, te da se na kraju doda nekoliko kašika soli. Po njegovim rečima, hladna voda popunjava vazdušni prostor između kockica leda i na taj način odvlači toplinu što dalje od flaše, a so dodatno snižava temperaturu zamrzavanja vode.

2. Po drugoj teoriji, koju zagovara Kejti Oven, direktorka vinarije Winc, flašu belog vina treba u potpunosti obmotati vlažnim ubrusima ili papirnim maramica te ostaviti u zamrzivaču oko 10 minuta.

3. Treći način kako da brzo rashladite flašu belog vina će vam najverovatnije biti najmanje koristan jer vam je za njega potrebno da imate unapred pripremljena zamrznuta zrna belog grožđa - samo ubacite nekoliko komada u flašu i vino će se vrlo brzo rashladiti a i dobiti bogatiji ukus - tvrdi sajt epicurious.com

Naravno, na ovim ledenim zimskim temperaturama, mi vam preporučujemo i to da samo ostavite flašu da odstoji par minuta na terasi ili u snegu u dvorištu, sigurni smo da će i ovaj trik itekako delovati :)

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava