Da li je italijanska pica najbolja na svetu?! Istaknut

Pročitano: 5926 puta
Kategorija: Događaji
Ocena teksta:
(1 Glas)

Italijanska pica do sada je važila za najbolju na svetu. Ali od danas zvanično najbolja je australijska pica - tako je bar ispalo na svetskom prvenstvu za najbolju picu na svetu, koje je održano u Italiji.

Nagrada u Parmi za najbolju margeritu (pizza margherita) otišla je u ruke australijskog pica majstora Džonija di Frančeska, vlasnika restorana "400 gradi" u predgrađu Melburna.

36-godišnji Di Frančesko pobedio je u jakoj konkurenciji od 600 takmičara iz 35 zemalja sveta i osvojio nagradu "Specialita Traditionale Garantita pizza". I tako je njegov mali restoran preko noći postao vrlo popularan.

"Reakcije su neverovatne. Nisam mislio da će se sve ovako desiti. Na takmičenje sam otišao kako bih radio ono što volim. Nisam ni slutio da će sve to dovesti do ovoga. Mnogi ljudi misle da je najlakše napraviti margeritu, ali to je jedna od najtežih pica za pravljenje", rekao je Di Frančesko za CNN i dodao da nema nameru da poveća cenu ove pice u svom restoranu, a ona iznosi 19,30 dolara.

Istakao je da se kod drugih pica začinima i dodacima može "prekriti" nešto kada se pogreši, ali kod margarite je to nemoguće i u ukusu se odmah oseti ako nešto nije u redu. Upravo zbog toga je na takmičenju bilo dozvoljeno na vrh staviti samo oguljeni paradajz, određene vrste mocarela sira, luk, maslinovo ulje, so i sveži bosiljak.

Izvor: B92.net

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava