Piletina

Ovaj obrok poseduje mešavinu ukusa zbog kombinacije mesa, povrća i koštunjavog voća. Kao što postoji i mešavina ukusa, mešavina boja u vašem tanjiru će takođe doprineti otvaranju apetita i prijatnijem ručku. Preporučujem da se konzumira i priprema u prisustvu dragih osoba i uz belo vino. Ovako spremljenu piletinu možete poslužiti uz integralni pirinač, pire krompir ili mešano povrće a zašto da ne i uz sve navedeno :) Prijatno!

Pročitano: 10966 puta
Kategorija: Glavna jela
Ocenite ovaj članak:
(7 glasova)

Sastojci

pileće grudi (belo meso)

crni luk (jedna glavica)

senf

belo vino

50g indijskih oraha

crni biber

slatka paprika

šampinjoni

Priprema

Pileće grudi iseći na sitne komade, tolike da se mogu u jednom zalogaju pojesti. Isečeno meso staviti u sud i pomešati sa senfom dok svako parče ne bude poptuno obojeno u senf i zatim preliti vinom. Tako pripremljeno meso ostaviti dvadesetak minuta u pacu da stoji.

Za to vreme, topla preporuka je da se pripremi prilog odnosno obari integralni pirinač i pomeša sa sitno iseckanim krastavčićima i maslinama. Uz pirinač može se pripremiti i bareno povrće kao i pire krompir.

Nakon što se navršilo dvadesetak minuta od kad smo ostavili piletinu u pacu, u duboki tiganj sipamo ulje i čekamo da se zagreje. Potom stavljamo sitno iseckanu glavicu crnog luka i čekamo dok potpuno ne požuti i pusti sok. Da bi crni luk u potpunosti pustio sok može se dodati malo morske soli. Potom iseckati šampinjone (uzdužno na kriške) i ispržiti na jakoj vatri. Nakon što je crni luk potpuno ispustio sok i šampinjoni postali isprženi, u duboki tiganj izručujemo piletinu sa vinom i na umerenoj temperaturi se treba kuvati piletina od 30 do 45 minuta. Pred sam kraj, kada alkohol ispari i samo jelo se homogenizuje, dodajemo prethodno oklagijom izdrobljene indijske orahe. Po ukusu se može dodati i kašika slatke paprike kao i mleveni biber i nakon ne više od 5 minuta specijalitet je gotov.

Napisano: 
Prethodni recept
Pasulj iz toskane
Sledeći recept
Čorba od boranije
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava