Čizkejk

Lagan i ukusan (cheesecake).

copyright
Copyright: Adilja Hodza
Pročitano: 1875 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Sastojci

Za tamni deo:

150 g mlevenog keksa

125 g putera

1/2 dl mleka

Za beli deo:

200 mililitara slatke pavlake

200 g šećera u prahu

500 g krem sira

1 kesica želatina

Za crveni deo:

400 g jagoda

4 kašike šećera

1 kesica crvenog želatina

Priprema

Puter otopite, sklonite sa vatre i u njega dodajte mleveni keks. Dodajte malo mleka i promešajte. Pripremljenu smesu rasporedite u kalupu za čizkejk i stavite u frižider na oko sat vremena.

Za to vreme pripremite beli deo: Slatku pavlaku umutite sa šećerom u prahu. Dodajte krem sir i mutite da se smesa ujednači. Želetin rastvorite po uputstvu sa kesice i dodajte umućenoj smesi sa siromm i još malo mutite. Pripremljenu smesu sipajte preko smese sa keksom i ravnmerno rasporedite.

Na kraju pripremite crveni deo: Jagode operite, očistite peteljkice i isecite na komade (sitnije ili krupnije, kako želite). Jagode pomešajte sa šećerom i malo prokuvajte (5 minuta). Torten – guss razmutite sa 250 mililitara vode i sipajte u jagode. Sve zajedno kuvajte 2 minuta i sklonite sa vatre, tek da se prohladi (1-2 minuta).

Sipajte pripremljnu smesu od jagoda preko belog dela. Malo oklrećite tepsiju da dopre sa svih strana, da se podjednako rasporedi. Umesto torten - guss (preliv za torte koji sam dobila iz inostranstva), sa vodom možete razmutiti i kašiku pudinga od jagoda. Preliv će biti crven i providan.

Napisao: 
Prethodni recept
Babine ružice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava