Obučene jabuke

Na svako parče možete stavljati šlag kašikom za sladoled, a možete i špricom ukrasiti po želji. Jabuke birajte sitnije i pravite veće udubljenje kako bi stalo više fila u njih. Ako vam i ostane malo fila, slobodno ih pospite između jabuka. U moj đuveč pleh staje 13-15 jabuka, u vas može da stane više ili manje, ali to je nebitno, postupak za pravljenje recepta je isti. Prijatno.

copyright
Copyright: Aneta Matic
Pročitano: 1338 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

Fil:

15 jabuka

200 g oraha

300 g šećera

Kora:

4 jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

Za ukrašavanje:

100 g šlaga

Priprema

Oljuštite i izgubite jabuke. U suv đuveč pleh posuti šećera debljine 1 cm = 200g (da pokrije dno) i poređati jabuke. Pomešati preostalih 100 g šećera sa 200 g mlevenih oraha i napuniti jabuke u udubljenju. Stavimo kolač u rernu da se peče na 220 stepeni C, peče se dok se šećer sa dna ne otopi. Kada se šećer otopi, prelijemo jabuke već pripremljenom korom.

Kora: Mutimo 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, kada se umuti dodamo 4 žumanca i 4 kašike brašna i sjedinimo na najmanjoj brzini na mikseru kako sneg od belanaca ne bi spao. Vratimo kolač u rernu i pečemo dok kora ne dobije zlatno-žutu boju. Prevrnemo vruć kolač na tacnu i ostavimo da se ohladi pa ga isečemo na parčad. Na svaku jabuku stavimo šlag koji smo prethodno umutili po uputstvu sa kesice. I kolač je spreman za degustaciju.

Napisao: 
Tagovi:
Prethodni recept
Voćne bonbonice
Sledeći recept
Banana kuglice
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava