Mafini sa ukusom krem bananice

Neobični mafini sa ukusom krembananice. Probajte obavezno!

copyright
Copyright: Stojanovic Tatjana
Pročitano: 1405 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(0 glasova)

Sastojci

2 jajeta

250 g brašna

50 g kakaoa

20 g čokolade

250 ml mleka

100 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera

100 g kristal šećera

Za fil:

350 g šećera

100 ml vode

1 kesica želatina

1/4 bočice exstrakta banane

100 g šlaga

100 g čokolade

3 kašike ulja

Priprema

Izmutiti jaja pa dodati šećer, brašno, kakao, istopljenu čokoladu, mleko, ulje, vanilin šećer i prašak za pecivo. Spremiti 24 papirnih korpica. Staviti ih u kalup za mafine. Sipati u svaku korpicu testo samo do pola. Staviti da se peče oko 15 minuta na srednjoj temperaturi. Čačkalicom proveriti da li je dobro pečeno. Kad su mafini pečeni izvaditi ih iz kalupa, skinuti im papirne korpice. Kad se malo prohlade, preseći im vrh. Zatim malom kašičicom izdubiti sredinu, da se napravi mesto za fil.

Za fil: Staviti u šerpicu 50 ml vode i šećer. Kuvati odnosno špinovati oko 5 minuta. Želatin potopiti u 50 ml vode i ostaviti da nabubri. Zatim preručiti šećer i želatin u činiju za mućenje i najvećom brzinom mutiti mikserom oko 5 minuta. Za vreme mućenja dodati exstrakt banane. Preručiti fil u špric za testo pa napuniti mafine. Mora se brzo raditi zato što se fil brzo steže.

Izmutiti slag prema uputstvu, pa špricom naneti šlag preko fila. Poklopiti mafine onim vrhom sto smo isekli. Čokoladu istopiti sa uljem pa preliti preko mafina. Ukrasiti po želji.

Napisao: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava