Plazma torta

Malo drugačija, ali jako ukusna plazma torta...

Pročitano: 3510 puta
Kategorija: Deserti
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Sastojci

Kora (x3):

5 belanaca

5 kašika šećera

5 kašika mlevene plazme

Fil:

15 žumanaca

250 g šećera

3 kesice pudinga sa ukusom vanile

1100 ml mleka

375 margarina sa ukusom slatke pavlake

200 g šećera u prahu

100 g čokolade

300 g mlevene plazme

Fil2:

4 kesice krem šlaga sa ukusom vanile

400 ml mleka

Priprema

Umutiti belanca u čvrst šne, pa dodati šećer i sve zajedno mutiti mikserom. Zatim dodati mlevenu plazmu, pa polako promešati varjačom da se sastojci sjedine.Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 C nekih 15-ak minuta (odnosno dok kora lepo ne porumeni i dok se ne odvoji od stranica pleha). Potrebno je napraviti tri ovakve kore.

Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati puding i 1 dl mleka. Litar mleka staviti da se kuva, pa kad proključa ukuvati umućena žumanca (kao puding). Fil ostaviti da se ohladi. U međuvremenu penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim filom. Sve zajedno mutiti mikserom da se dobije kremasta masa.

Čokoladu otopiti pa dodati u fil. Izmiksati, pa dodati i mlevenu plazmu. Sve zajedno umutiti (da se sastojci sjedine) pa podeliti na tri dela.

Umutiti krem šlag sa ukusom vanile i mleko po uputstvu sa kesice, pa podeliti na tri dela.

Filovati tortu: Na tacnu staviti koru, pa premazati filom od plazme.Preko ovog fila namazati krem šlag od vanile.Onda staviti i drugu koru, pa fil od plazme, pa krem šlag od vanile. Zatim staviti i treću koru, pa fil od plazme i na kraju krem šlag od vanile.Gotovu tortu po želji posuti seckanim lešnikom (ili mlevenom plazmom, a može se izrendati i čokolada...)

Napisao: 
Prethodni recept
Čoko - lešnik tortica
Sledeći recept
Neskvik plazma kolač
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava