• Dodajte pistaće u ishranu, a evo i zašto

  Dodajte pistaće u ishranu, a evo i zašto

  - Bogati su fosforom koji pospešuje toleranciju na glukozu.

  - Prepuni su antioksidantima koji štite od upala i srčanih bolesti.

  - Odličan su izvor vlakana i vitamina B6.

  - Sadrže zavidne količine kalijuma koji snižava nivo kortizola - hormona stresa.

  - Preporučuje se kod bolova u želucu, protiv povraćanja i hroničnog kašlja.

   1047
 • Namirnice koje ne bi trebalo konzumirati ukoliko želite da smršate

  Namirnice koje ne bi trebalo konzumirati ukoliko želite da smršate

  Zamrznuta jela mogu izgledati kao savršeno rešenje ukoliko nemate dovoljno vremena za pripremu obroka. Međutim, većina sadrži veliku količinu natrijuma i veliki broj sintetičkih aditiva. Smrznuti obroci često nemaju dovoljnu količinu vlakana, pa ćete ubrzo nakon obroka ponovo osetiti glad.

  Uprkos maloj količini kalorija, soja sos ima visok nivo natrijuma koji može izazvati osećaj naduvenosti i povećati rizik od hipertenzije.

  Gazirana pića koja ne sadrže kalorije su uvek pogrešan izbor.

  Alkohol jednostavno "ne podržava" gubitak telesne težine. Sadrži prazne kalorije i pruža neke hranljive materije, a veća je šansa da će izazvati potrebu za prejedanjem - što potvrđuje novije britansko istraživanje. Kada je alkohol prisutan u telu ono ga registruje kao otrov koji vaš organizam želi da oslobodi, pa postaje prioritet detoksikacije jetre.

  Beli hleb sadrži mnogo aditiva i povećava nivo šećera u krvi.

  Voćni sokovi su većinom obrađeni i puni šećera. Mogu sadržati veću količinu šećera i kalorija od gaziranih pića. Umesto voćnih sokova, opredelite se za sveže voće.

   722
 • Nedeljni horoskop: 20. - 26. februar 2017.

  Nedeljni horoskop: 20. - 26. februar 2017.

  Predstavljamo Vam nedeljni horoskop za period od 20. do 26. februara 2017. godine!

   1417
 • Sedam znakova koji ukazuju na preterani unos proteina

  Sedam znakova koji ukazuju na preterani unos proteina

  Postoji širok spektar preporuka kada je unos proteina u pitanju. Mnogi se bave idealnim procentima u odnosu na ukupan unos kalorija, ali brojke nekad mogu i da zavaraju. Ipak, obratite pažnju na sigurne znake koji ukazuju na činjenicu da ste preterali sa unosom proteina.

  1. Loše raspoloženje - Kada unosimo previše proteina, često ne jedemo dovoljno ugljenih hidrata koji su nam preko potrebni za svakodnevno funkcionisanje, ali i u velikoj meri negativno utiču na naše raspoloženje. Uvek posegnite za složenim ugljenim hidratima kojih najviše ima u voću, jogurtu, smeđem pirinču, ovsenim pahuljicama...

  2. Umor i "zamućeni" vid - Jutarnja malaksalost, slabost i zamućen vid su razlog zbog kog ćete najčeše posegnuti za kafom ili užinom. Takozvana "magla" javlja se i usled preteranog unosa proteina. Ne zaboravite da su ugljeni hidrati glavni izvor energije mozga, pa u takvim situacijama posegnite za namirnicama bogatim upravo ugljenim hidratima. Neka vam užina bude bogata ugljenim hidratima, kako biste uspostavili balans u odnosu na količinu unesenih proteina.

  3. Kada vam je ishrana bogata proteinima, možete stvoriti osećaj sitosti ali tokom vremena višak kalorija (bez obzira na to odakle potiču) izazvaće povećanje telesne težine.

  4. Digestivni problemi i zatvor su gotovo sigurni ukoliko, pored proteina, ne unosite dovoljno vlakana. Vlakna unosite preko žitarica, povrća i voća - 25 grama dnevno je sasvim dovoljno za pravilno funkcionisanje organa za varenje.

  5. Konstantna potreba za vodom jer previše proteina izaziva blagu dehidriranost. Rad bubrega je "pojačan" kako bi se uklonio višak proteina, zbog čega učestalo urinirate. Ukoliko ne utičete na unos proteina, možete biti zaslužni za pojavu kamena u bubregu.

   1294
 • Prednosti konzumiranja vinskog sirćeta

  Prednosti konzumiranja vinskog sirćeta

  Ukoliko želite da smršate, nemojte se fokusirati na izbacivanje namirnica koje vam u tome odmažu. Umesto toga, obratite pažnju na sagorevanje masti na pravi način. Vinsko sirće pomaže smanjenju masti u telu. Najlakši način upotrebe je dodavanje vinskog sirća u salate ili marinade kako biste poboljšali ukus mesa i povrća. Vinsko sirće sadrži zdrave hranljive sastojke i neke minerale. Sadrži i antioksidante koji štite ćelije od oštećenja. Pomaže u apsorpciji šećera i preporučuje se osobama koje imaju dijabetes kako bi regulisali nivo šećera u krvi. U mnogim azijskim zemljama, vinsko sirće pije se između ili tokom obroka kako bi potpomoglo varenje. Služi za ispiranje toksina iz tela i čišćenje urinarnog trakta. Koristi se i u kozmetici. Uglavnom se koristi za negu iziritirane kože i suve kose.

   553
Divna!
Idealno uz čaj ili kafu!
Ko joj može odoleti?
Stari dobri recept!
Predivna!
Prelepa!
Strana 1 od 1091