• Prednosti konzumiranja apsinta

  Prednosti konzumiranja apsinta

  Apsint se od davnina koristi u medicinske svrhe. Ipak, povezan je sa slučajevima ozbiljnog trovanja zbog čega je u mnogim mestima bio zabranjen. Najviše se koristi za probleme protiv gorušice. Čaj se konzumira u dozama od 3 šoljice dnevno. Dodaje se 10 do 20 kapi u ključalu vodu i pije se pre svakog obroka. Ne preporučuje se upotreba duža od 4 nedelje. Stimuliše rad sistema za varenje, pa se koristi i kod problema sa grčevima u stomaku. Ukoliko se nepravilno koristi, ulje na bazi apsinta može izazvati napade, halucinacije, oštećenja mozga... Ekstrakt je dostupan na tržištu i obično se koristi kao aroma drugih alkoholnih pića. U bilo kom obliku, apsint bi trebalo izbegavati u periodu trudnoće i dojenja.

   206
 • Lekovita svojstva kokosa za koje možda niste znali

  Lekovita svojstva kokosa za koje možda niste znali

  - Bogat je brojnim vitaminima i mineralima, a sadrži i masne kiseline koje su snažni saveznici u borbi protiv brojnih bolesti.

  - Kokosova voda se zbog kalijuma preporučuje ukoliko je vaš organizam dehidrirao.

  - Preporučuje se kod brojnih upala, infekcija ali i u borbi protiv herpesa, bronhitisa, astme...

  - Pomaže u izlučivanju insulina.

  - Jača zube i kosti.

  - Podstiče regeneraciju tkiva.

  - Kokosovo ulje pomaže radu štitne žlezde.

   524
 • Kako se telo bori protiv toksina?

  Kako se telo bori protiv toksina?

  U toksine spadaju i pesticidi kao i druge hemikalije koje u svoj organizam unosimo putem određenih namirnica, a koji su deo okoline - direktni zagađivači iz zemljišta, vode, pa i vazduha. Ponekad je više toksina u interakciji, pa efekti mogu biti raznovrsni. Kako telo pojedinca reaguje na izlaganje toksinima određuje zdravlje samog organizma. Višak toksina može otežati obavljanje osnovnih funkcija tela. Srećom, naš organizam je opremljen "sistemom detoksikacije" koji pomaže u "održavanju zdravlja" tela kada je izloženo štetnim materijama. Ovaj sistem pretvara toksične supstance u toksične materije i izbacuje ih, pre svega putem creva, jetre i bubrega ali su i tkiva uključena u isti proces. Glavobolja, umor, bol u mišićima, osip na koži i probavni problemi su prvi znaci toksikacije.

   513
 • Nedeljni horoskop: 20 - 26. mart 2017.

  Nedeljni horoskop: 20 - 26. mart 2017.

  Predstavljamo Vam nedeljni horoskop za period od 20. do 26. marta 2017. godine!

   1489
 • Pobedite kandidu uz pomoć čaja od origana

  Pobedite kandidu uz pomoć čaja od origana

  Lišće origana sadrži više od 40 jedinjenja, a većina ima antioksidativna svojstva. Antioksidansi štite ćelije od slobodnih radikala, a samim tim i od brojnih hroničnih bolesti. Studija objavljena 2009. godine "Ishrana i rak", pokazuje da ćelije raka debelog creva usporavaju svoj rast kada su izložene ekstraktom origana. Origano ima značajna antiseptička svojstva i sprečava ili usporava rast potencijalno štetnih mikroorganizama. Čaj možete pripremiti od svežih ili suvih listova. Tri kašičice svežeg lišća ili jedna kašičica suvog dodaje se na šolju ključale vode. Gorak je, pa dodajte med ili šećer. Delotvoran je u borbi protiv prehlada ili hroničnog kašlja. Iskustva pokazuju da je čaj efikasan i u borbi protiv kandide. Odličan je prirodni lek protiv nesanice.

   480
Topi se u ustima.
Baš kafanska.
Neverovatno mekan i ukusan hleb sa izuzetnom aromom... Neobično, lako, i tako privlačno...
Ukusna i osvežavajuća.
Ukusnooooooo! Čaša jogurta od 180 g i tom čašom meriti šećer, ulje i brašno. Džem koristiti bilo koji, po želji, ja sam koristila džem od jagoda. Prijatno!
Idealni su uz kaficu. Prijatno!
Strana 1 od 1107