Hélène Darroze

copyright
Copyright: star2.com
Pročitano: 1385 puta
Kategorija: Poznati Kuvari
Ocena teksta:
(0 glasova)

Helen Daroz je francuska kuvarica. Vlasnica je tri "Hélène Darroze" restorana: u Londonu, Parizu i Moskvi. "Moj pradeta i prabaka su bili kuvari, pa samim tim i deka i baka, ali i moj otac i moj ujak. Ma, rođena sam u kuhinji, a odrasla u posudi". Čitav svoj "svet" posvetila je hrani iz koje neprestano crpi kreativnost i autentičnost. "Proizvodi diktiraju pravila, zato moja porodica oduvek bira samo najbolje".

Čim je završila školovanje na prestižnom univerzitetu, otac joj je 1995. godine predao ključeve kuhinje porodičnog restorana - ponuda koju nije mogla odbiti. Do 1999. godine, preselila se u Pariz i tamo otvorila svoj restoran. Još dve godine kasnije, osvojila je Mišelinovu zvezdu koja je sa sobom donela i brojne nove obožavatelje njene kuhinje. Udvostručila je svoj rad idejom da otvori još jedan restoran u Londonu zbog čega počinje da živi na dve relacije. Ubrzo su usledile i prve prestižne nagrade, proglašena je najboljom kuvaricom 2015. godine. Njen restoran uvršten je na listu 50 najboljih restorana sveta.

Omiljeno jelo Helen Daroz je jastog u puteru od morske trave, kuvanom sa belim šparglama. U poslu kojim se bavi ističe poverenje kao najvažniju osobinu. Kako i sama tvrdi, najvažnije je ono poverenje koje se neposredno stiče između nje i njenih gostiju, kao i nje i dobavljača koji u restoran isporučuju najbolje delikatne sastojke za njena sofisticirana jela.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava