Giada de Laurentiis

copyright
Copyright: foodnetwork.com
Pročitano: 2231 puta
Kategorija: Poznati Kuvari
Ocena teksta:
(2 glasova)

Giada Pamela de Laurentiis je atraktivna i popularna američka kuvarica, spisateljica i TV zvezda poreklom iz Italije. Rođena je 22. avgusta 1970. godine u Rimu i nakon razvoda roditelja seli se u Kaliforniju gde 1996. završava studije socijalne antropologije. No, ubrzo shvata da je ipak kulinarstvo njena najveća ljubav te se u Parizu specijalizuje za pravljenje dezerta i peciva. Kako i sama kaže, pravi je „čokoholičar“.


Njen uspon počinje kada se vraća nazad u Los Anđeles gde započinje rad u čuvenom restoranu Spago na Beverli Hilsu, a u tom periodu otvara i svoju ketering kompaniju „GDL Foods“. Zbog kombinacije kulinarskih sposobnosti i šarma, 2002. godine potpisuje ugovor sa Food Networkom i započinje karijeru na malom ekranu. Njena emisija Everyday Italian, u kojoj predstavlja brze i zdrave italijanske specijalitete, postigla je veliku popularnost i osvojila niz nagrada, od kojih je najznačajnija Emi nagrada za najbolju kulinarsku emisiju. Usledile su i emisije Giada’s Weekend Getaways, Giada in Paradise: Capri and Santorini i Giada at Home, koje su takođe ostvarile veliki uspeh.


Pored TV angažmana, Giada je napisala i nekoliko knjiga, među kojima su najuspešnije Everyday Italian: 125 Simple and Delicious Recipes, Giada's Family Dinners, Everyday Pasta i Giada at Home: Family Recipes from Italy and California, a 2014. godine otvara i svoj prvi restoran GIADA u Las Vegasu. Na meniju su tipični italijanski specijaliteti – špageti sa sosom od limuna, bolonjeze, piletina sa raznim začinima... a dostupni su i veganski specijaliteti, kao i oni bez glutena.


Pored svega ovoga, vlasnica je i linije proizvoda raznog kuhinjskog pribora, tiganja, soseva i pasti, a svoje slobodno vreme provodi radeći za humanitarnu organizaciju Oxfam America.

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava