Paula Deen

copyright
Copyright: foodnetwork.com
Pročitano: 1576 puta
Kategorija: Poznati Kuvari
Ocena teksta:
(4 glasova)

Paula Deen je trenutno jedna od najprepoznatljivijih i najomiljenijih američkih kuvarica. Svoje prve kulinarske tajne otkrila je od svoje bake pre tridesetak godina, a tada nije imala ni predstavu da će ti ukusni južnjački recepti da je vinu u sam vrh svetskog kulinarstva.


Sveže razvedena, sa samo 200 dolara u džepu, 1989. otvara agenciju za ketering "The Bag Lady", a zbog velikog uspeha ovog biznisa već 1996. godine u Džordžiji sa svojim sinovima otvara restoran "The Lady and the Sons". Ovaj restoran je vremenom ostvario veliki uspeh i privukao veliku pažnju čak i medija. Tokom godina koje su usledile, Paula otvara još dva restorana ("The Paula Deen Buffet" i "Paula Deen's Family Kitchen") i objavljuje čak 14 kuvara.


Njeni recepti su tipični južnjački: prženi, sočni, kalorični, sa puno začina, a od deserta najpoznatije su rolnice sa cimetom i druge poslastice od pudinga od banane. Danas je Paula vlasnica emisije koja u bilo koje doba dana i noći može da se prati preko interneta ili mobilnih aplikacija - "The Paula Deen Network". U toj emisiji Paula predstavlja nove recepte, ugošćava poznate ličnosti i komunicira sa svojim obožavateljima. No, Paula ima i druga iskustva što se tiče kamere - 2005. godine je odigrala izuzetno zapaženu ulogu u filmu Elzabethtown u kojem su glumili i Orlando Blum i Kirsten Danst.


Više o Pauli Deen možete pročitati na njenom sajtu - http://www.foodnetwork.com/chefs/paula-deen/bio.html , a mi vam posebno preporučujemo da isprobate njen pasulj na južnjački način: http://www.foodnetwork.com/recipes/paula-deen/southern-baked-beans-recipe2.html 

Priredio: 
  • Da biste ostavili komentar morate biti prijavljeni na sistem!
    Prijava