Pročitano 16334 puta

Njegoš Kaličanin

Ocenite tekst:
(60 glasa)
copyright
copyright B92.net

Prvi put počinje da kuva sa 23 godine. Sve je krenulo u Belgiji, otišao je na 15 dana, a ostao 15 godina.

Prvi susret sa ugostiteljstvom je bilo pranje sudova, a onda je slučajno morao da pomogne u kuhinji gde je šef odmah prepoznao neotkrivan talenat za koji ni sam Njegoš nije znao. Od tog dana kreće njegov uspon ka "ligi šampiona" svetskog kulinarstva.

Prvi susret sa vrhunskim kulinarstvom je počeo u restoranu "Karper" u Antverpenu.

Iskustvo i reputaciju je izgradio radeći u vodećim restoranima koji su dobili najveće moguće priznanje u obliku "Mishelin" zvezdice: "Schone Van Boskoop" * ,"La Cabanne" *, "In De Wulf" *, "Fredsgatan 12" *, "EspaiSucre", "La Paix" *, "t'Zilte" * *, "Escabeche" (Knokke), "Cuinnes 33" * (Knokke), "Hertog Jan" *** (Brugge)

Tokom prethodnih desetak godina Njegoš je vodio svoj restoran "Brasserie Pastis" i uspešno pokrenuo: "Cafe Canal", "Brasserie Gustav", "Grand Café Hangar 41", "Cafe Zurich", "Restorante Cosmo", "Bistro Deluxe Bicyclette"...

Svaki dan Njegoš traži nove izazove, testira i usavršava se po najboljim restoranima. To je ono što voli i što ga čini srećnim. Kuva iz ljubavi i kaže da "što više zna, vidi koliko ne zna".

Radi ovaj posao jer voli da upoznaje nove ljude, nove ukuse, nove gradove i to je ono što ga gura i što mu je važno. Trenutno imamo priliku da ga gledamo kao sudiju u emisiji  "Moja kuhinja moja pravila" na TV B92.

Izvor: B92.net

Napisao 
Više iz ove kategorije: Donna Hay Filip Ćirić

Komentari  

 
#1 Magdalena16 28-03-2014 14:40
:roll: Sve pohavale....Iat a sam kao i Filip,volim da kuvam i to me čini srecnom....Zalj ubljena sam u kulinarstvo i kuvam sa srcem...Radim u nasem poznatom restoranu jer je to ono što volim,a to je da kuvam....
Citat
 
 
#2 Sladjana Tecakovic 12-06-2014 22:57
Uživala sm zaista u serijalu moja kuhinja moja pravila !!!Sve pohvale za VAS!!!!! Da li će biti novi serijal!!!VELIK I POZDRAV :-) :-) :-)
Citat
 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Vi ste ovde: Home Poznati kuvari Njegoš Kaličanin
  • 1
  • 2
  • 3